Бабусині страви: "Безешний тортик"

Бабусині страви: "Безешний тортик"

Інгредієнти:

  • білки 5 шт
  • цукор 270 гр
  • сіль щіпка
  • мигдальні пелюстки 50-60 г
  • листкове тісто 1 пласт
  • Крем:
  • згущене молоко пів банки
  • окріп 2 ст л
  • вершкове масло 100г
  • вершки 33% 150мл
  • яєчний лікер 70 мл


  • Спосіб приготування:

    Накресліть на пергаменті 2 кола діаметром 22 см.
    Збийте яєчні білки з сіллю в міцну піну, і поступово, порціями, продовжуючи збивати, додайте цукор.
    Збивайте до міцної, блискучої маси.
    Перекладіть в кондитерський мішок з простою або зірчастою насадкою, і починаючи від центру кожного кола видавіть безе у вигляді спіралі, посипайте мигдалевими пелюстками. (З цієї кількості виходить 2 коржа і багато різних безешек)
    Підсушіть в духовці при 100гр 1,5-2 години, (духовка повинна бути відкрита на сірникову коробку)

    Вийміть з духовки, дайте повністю охолонути і відокремте від пергаменту.

    Листкове тісто розкачати, вирізати коло 24см (при випіканні воно зменшиться) і випікайте 15 хв.
    Масло збийте в світлу і пишну масу.
    Змішайте окріп зі згущеним молоком і тонкою цівкою, не вимикаючи міксера, влийте в масло, так само додайте лікер.
    Окремо збийте охолоджені вершки і акуратно додайте їх в крем.
    Приберіть крем на пів години в холод.
    Збірка.

    На 1 частину листкового коржа викласти частину крему, закрити безейним коржем, знову крем, листкове тісто, крем безейний корж, крем.
    Прикрашайте за бажанням.
    Приберіть в холод на пару годин.