Інгредієнти:
2 ст.л.коньяка або бренді
безе для прикраси:
1 білок +3 ст.л.цукру
1 ч.л.какао
шоколадна крихта (стружка) для прикраси
Спосіб приготування:
Деко застелити пекарським папером і за допомогою кільця для випічки (можна тарілки) намалювати три кола діаметром 20 см.
Горіхи, 3/4 склянки цукру і крохмаль помістити в блендер і змолоти до стану борошна.
Білки збити з сіллю до пишної піни. Не перестаючи збивати ввести 1/4 склянки сахара. Збити до стійких піків.
В кілька прийомів до білкової маси додати горіхово-борошняну і обережно перемішати лопаткою методом складання - знизу-вгору і по колу.
Готове тісто рівномірно розмістити в накреслених колах.
Випікати при 160 "35-40 хв. до золотистого кольору. Коржі вийдуть швидше мягкими, ніж сухими.
Після повного остигання коржі трохи "сядуть". Не лякайтеся так і повинно бути.
Злегка остиглі коржі акуратно зняти з паперу і покласти окремо.
Крем:
Замочити желатин в холодній воді.
Нагріти вершки до 90 "(не дати закипіти!) і помістивши в них шматочки шоколаду розмішати до однородності, додайте коньяк.
Розвести віджатий желатин в 3-х ст.л.гаярячих вершків,зєднати з шоколадною масою.Перемішати, остудити.
Вершки збити до стійких піків і додавши в них розтоплений і сполучений з желатином шоколад. Обережно перемішати лопаткою. Поставити на 10-15 хв.в холодильник (обережно, щоб крем не надто застиг і не утворилися грудочки!)
Помістити корж в роз'ємне кільце залишивши від краю невеликий зазор. Намазати 1/3 частиною крема, зверху накрити другим і намазати такою ж кількістю крема. Потім третій корж, який намазати рештою крему. Залиште торт в кільці, накривши верх харчовою плівкою і помістить в холодильник на 10-12 годин.
Білок збити з цукром до стійких піков. Розділіть на 2 частини, в одну з яких додайте какао (просіяти) і добре перемішайте.
За допомогою шприца відсадити безе у формі паличок на пекарський папір.
Випікати в духовці при 80 "1 час. Остудити і нарізати шматочками.
Застиглий торт звільнити від форми (швидко обдувши боки гарячим феном) і прикрасити шматочками безе і шоколада, безпосередньо перед подачею.