Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Листя шавлії і базиліка промити, обсушити паперовими рушниками, нарвати руками.
Часник очистити, порізати довільно 2 зубчики.
У ступці розтерти листя шавлії, базилік і часник, посолити, додати перець.
Рульку промити, висушити паперовим рушником.
Моркву і цибулю нарізати великими шматками, лимон часточками.
На рульці зробити глибокий надріз. У розріз вкласти отриману шавлієво - часникову суміш, стягнути розріз і перев'язати міцно шпагатом або підходящими нитками.
Вузьким гострим ножем зробити у м'ясі проколи і нашпигувати ногу рештою часнику.
Рульку укласти в глибоке деко, навколо розкласти моркву, цибулю і часточки лимона. Скропити оливковою олією і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 2 години. Через годину овочі можна прибрати, вони почнуть карамелізуватись.
За 10-15 хвилин до готовності полити рульку вином і за бажанням назад повернути овочі.
Подавати рульку з овочами і без ниток!