Бабусині страви: "Італійський хрусткий хліб"

Бабусині страви: "Італійський хрусткий хліб"

Інгредієнти:

  • закваска:
  • дріжджі сухі - 1/4 ч. ложки
  • борошно - 6 ст. ложок
  • вода тепла - 3 ст. ложки
  • тісто:
  • борошно - 350 г
  • дріжджі сухі - 1/2 ч. ложки
  • часник - 2 зубчики
  • сіль - 1/4 ч. ложки
  • цукор - 1/2 ч. ложки
  • вода - близько 160 мл
    білок - 1 шт


  • Спосіб приготування:

    1. Зробити закваску шляхом змішування всіх інгредієнтів. Залишити на 12 годин.
    2. Закваску змішати з водою, перемішати до однорідної маси. Додати борошно, дріжджі, дрібно порізаний часник, сіль, цукор. Замісити тісто. Залишити його для підйому на 2 години, обмяти його при цьому 1-2 рази.
    3. Розділити тісто на 5-6 рівних частин.
    4. Кожну частину витягнути в довжину. Розрізати на 3 смужки, не доходячи до початку. Сплести "косу".
    5. Укласти на деко, застелене пергаментом. Дати полежати хвилин 20.
    6. Змастити хліб збитим білком.
    7. Випікати в розігрітій до 200 гр. духовці близько 20 хвилин.
    8. Остудити хліб на решітці.