"Що ж нас чекає після визиту..." - Mason Lemberg

"Що ж нас чекає після визиту..." - Mason Lemberg

Візит Зеленського до США, на мою думку, - це не про дипломатію, не про зброю і не про допомогу. Хоч зброя і допомога була предметом розмови і саме за цим їхав Зеленський.

Чому?

1) Бо зброю вони анонсували ще до візиту, продемонструвавши одночасно "повагу до партнера, в особі України, і з другого боку неформально показали що рішення про передачу тої чи іншої зброї будуть приймати вони самостійно.

2) Бо для того щоб впливати на процеси надання зброї і допомоги потрібно було провести грунтовну роботу протягом останніх місяців (як мінімум) і пояснити американським партнерам в чому хибність інституту персональних санкцій, чому політика стримування росії є хибною і багато чого іншого. І тоді можна було б говорити не про статус "прохача" а про статус "партнера", з яким співпрацюють, а не просто "дають протриматися". Але що тут говорити, якщо Зеленський і його команда навіть самі не усвідомили цього і майже через рік війни, Маріуполів, Буч, Ізюмів, сидячи без світла продовжують пиздіти що у всьому винуватий особисто путін.

Візит Зеленського до США, якщо дивитись на цей візит з боку політичних еліт США і їх цілей (для чого вони запросили Зеленського), - це про зовсім інші речі. Це про те, що візит Зеленського мав вплинути на американське суспільство і американські політичні еліти, згуртувавши їх навколо України і маргіналізувавши дічь типу трампа і йому подібних, показавши їх уйобіщність. А все це дозволить керівництву США мати ширше поле для маневру і відчувати себе спокійніше в питаннях допомоги Україні.

І треба відзначити, що незважаючи на достатньо примітивну промову (нічого сильного там не було і багато важливих речей просто згадано не було і взагалі це рівень випускника школи, який бачить максимум завтрашній день), програму мінімум в цьому плані Зеленський виконав.

З огляду на приїзд Зеленського, його виступ і неадекватну поведінку трампістів, останні в очах американців показали себе дічью і неадекватними і думаю, суттєво підірвали свої шанси. Але знову ж, це ефект їх неадекватної поведінки, всього того що вони наговорили до цього і вчора, але не заслуга ідеальної подачі інформації Зеленським.

Тому так, в цьому аспекті йому потрібно подякувати що приїхав, що виступив. Тим самим полегшивши роботу і ситуацію політикам що підтримують Україну в США.

Тому дойобки до одягу Зеленського виглядають трохи дико, зважаючи на те що він свою роботу виконав. Його є за що обсирати й без одягу. Облиште це.

Але це не все. У випадку Зеленського просто і ефективно без побічних ефектів бути не може. Цей візит, відчуття ейфорії, власної найвеличності з новою силою охопить закомплесованих маленьких людей і нас попереду чекає багато хйні як то рейдерство КС та інше.

Але якщо брати все в комплексі, то все рівно, добре що поїхав, бо добрі відносини з стратегічним партнером важливіше в даний час ніж внутрішній пздц ними генерований.