Бабусині страви: Торт "Вишневий цілунок"

Бабусині страви: Торт "Вишневий цілунок"

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • яйця курячі - 6 шт
  • масло вершкове - 80 г
  • цукор - пісок - 200 г
  • борошно - 200 г
  • какао - 50 г
  • розпушувач для тіста - 1 пакет
  • Для просочення:
  • вишневий лікер (якщо немає, тоді його можна замінити сумішшю з горілки з вишневим соком)
  • Для начинки:
  • 200 г вишні (свіжої або консервованої)

    Для начинки:
    вершки жирні - 500 мл
    цукор-пісок - 200 г

    Для прошарку з шоколаду:
    шоколад гіркий - 100 г
    вершки - 3 ст. ложки

    Для прикраси:
    шоколад гіркий - 100 г


  • Спосіб приготування:

    1. Готуємо тісто. Для цього масло розтоплюємо, чекаємо, поки охолоне.
    2. Яйця збиваємо з цукром, додаємо до вистигшого маслу, також кладемо розпушувач, какао і борошно. Ретельно все перемішуємо і збиваємо.
    3. Вливаємо в форму половину тіста і ставимо у гарячу духовку. Випікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий корж дістаємо, Остуджуємо і акуратно ножем ділимо його навпіл. Ті ж процедури проводимо з рештою тіста. У підсумку торт будемо збирати з чотирьох коржів.
    4. Далі кожен корж ми просочуємо вишневим лікером або горілкою з соком. Якщо торт готуємо для дитячого свята, тоді лікер замінюємо вишневим соком.
    5. Для крему збиваємо вершки з цукром.
    6. Для прошарку з шоколаду розтоплюємо плитку шоколаду на водяній бані, додаємо вершки і перемішуємо.
    7. Формуємо наш торт:
    • На перший корж викладаємо вишні і змащуємо поверх кремом.
    • Кладемо наступний корж і покриваємо його шоколадом з вершками.
    • Слідом викладаємо третій корж і повторюємо ті ж маніпуляції, що і з першим коржем.
    • Кладемо останній корж і обмазуємо торт кремом з усіх боків.
    • Прикрашаємо торт шоколадною стружкою, збитими вершками і ягодами вишні.

    Готовому торту необхідно дати постояти в холодильнику кілька годин до подачі на стіл для загального огляду і швидкого поїдання.