Інгредієнти:
1 ст. л соняшникової олії
сіль
Спосіб приготування:
1. В велику миску вливаємо теплу воду, додаємо одне яйце, сіль, цукор, борошно і дріжджі. Ретельно перемішуємо та починаємо замішувати пружне і гладеньке тісто. Накриваємо тісто рушничком, ставимо в тепле місце на одну годину. Тісто за цей час збільшиться в об’ємі у два рази. Тісто розминаємо і ще раз залишаємо в теплому місці на пів години.
2. Готуємо начинку. В натертий на великій тертці сир додаємо два яйця, перемішуємо.
3. Розділяємо тісто на 5 рівних частин. Кожну частку розкачуємо скалкою у формі овалу.
4. На кожен овал накладаємо начинку, яку також потрібно розділити на 5 рівних частин.
5. Краї тіста завертаємо вверх, що уторився човник.
6. Залишаємо човники настоятися впродовж 15 хвилин.
7. Змащуємо хачапурі збитим яйцем і ставимо їх на змащеному соняшниковою олією деко у розігріту до 200 С духовку на 30 хвилин.
8. Виймаємо з духовки, розбиваємо в кожен по одному яйці і повертаємо в духовку. Догодовуємо до того часу, поки білок не стане білим.
9. Перед подачею додаємо в хачапурі по шматочку вершкового масла.