Бабусині страви: "Овочеві стегенця"

Бабусині страви: "Овочеві стегенця"

Інгредієнти:

  • борошно (звичайне біле, але краще використовувати горохове) - 1 скл.
  • перець чорний (мелений) - 1 ч. л.
  • куркума - 1 ч. л.
  • петрушка (дрібно порубана зелень) - 1 ст. л.
  • сода - 1/2 ч. л.
  • сіль - 1 1/4 ч. л.
  • вода - 3/4 скл.
  • овочі (тонкі скибочки будь-яких свіжих овочів - кольорова капуста, картопля, болгарський перець, баклажан і т.д.) - 10-15 шт
  • олія рослинна (для обсмажування)

  • Спосіб приготування:

    1. Для початку приготуйте тісто. Для цього змішайте разом борошно, сіль, соду, зелень і спеції.
    2. Додайте воду і змішайте всі компоненти віночком до отримання однорідної маси.

    3. Наріжте бажані овочі тонкими скибочками. Якщо ви використовуєте свіжу картоплю, то не очищайте її від шкірки, а ретельно вимийте і наріжте разом зі шкіркою, адже в шкірці саме великий вміст вітамінів.
    4. Занурте овочі в тісто, щоб вони повністю покрилися їм і смажте на середньому вогні до золотисто-коричневої рум'яної скоринки.
    5. Промокніть стегенця серветкою, викладіть в тарілку і подавайте на стіл.