Бабусині страви: "Борщ з курячими крильцями"

Бабусині страви: "Борщ з курячими крильцями"

Інгредієнти:

  • курячі крильця - 500-600 г
  • великий буряк - 1 шт
  • капуста - 1/2 шт
  • картопля - 3-4 шт
  • велика морква - 1 шт
  • оцет - 1 ст. л
  • зелень - за смаком
  • олія для смаження
  • сіль - за смаком
  • сметана

  • Спосіб приготування:

    1. Курячі крильця помити гарненько, помістити в каструлю і залити холодною водою. Посолити, поставити на вогонь і варити майже до готовності, періодично знімаючи пінку.
    2. Овочі почистити і ретельно помити. Капусту тоненько нарізати, а буряк і моркву натерти на крупній тертці. Картоплю нарізати кубиками і опустити в каструлю з крильцями.

    3. Налити трошки олії на сковорідку та опустити туди буряк з морквою. Трішки просмажити. Долити водички з супу та тушкувати до готовності.
    4. Додати до супу капусту.
    5. Додати буряк та моркву.
    6. Додати столову ложку оцету на 3-3,5 літри супу.
    7. Додати домашню сметану, розведену з бульйоном (слідкуйте, щоб не утворились грудочки). Попробувати на сіль та кислоту. За потребою - досолити та додати оцету. Проварити ще 5 хвилин.
    8. Перед подачею посипати свіжою петрушкою чи кропом.