Бабусині страви: "Медівник з яблуками в карамелі"

Бабусині страви: "Медівник з яблуками в карамелі"

Інгредієнти:

  • Яйце 4 шт
  • Мед 300 г (1 склянка)
  • Цукор 250 г (1 склянка)
  • Сметана 250 г (1 склянка)
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку 500 г (3 чубні склянки)
  • Розпушувач тіста 10 г (2 чайн. ложки)
  • Амоній харчовий 3 г (1/2 чайн. ложки)
  • Яблука 800 г
  • Цукрова пудра 50 г (2 стол. ложки)

  • Спосіб приготування:

    1. Яблука обібрати, покраяти на скибочки і вибрати серединки з насінням. Підготовані яблука притрусити цукровою пудрою і обсмажувати, поки цукрова пудра не карамелізується, а яблука набудуть золотавого кольору.
    2. Жовтки відділити від білків (можна обережно, намагаючись не пошкодити жовтки, вибити яйця у посудину, а потім рукою вибрати жовтки до іншої посудини, пропускаючи білок крізь пальці). Білки збити. Жовтки розтерти з цукром до побіління (вінчики міксера можна не мити після збивання білків), підмішати мед, сметану, потім борошно, змішане з розпушувачем і амонієм. В останню чергу підмішати до тіста білки.
    3. Половину тіста викласти у форму (вистелену папером для випікання або з антипригарним покриттям), зверху розподілити яблука в карамелі і решту тіста. Випікати 1 год при температурі 160 градусів.
    4. Традиційно, готовий медівник з яблуками в карамелі можна притрусити цукровою пудрою.