Бабусині страви: "Печиво з горішками"

Бабусині страви: "Печиво з горішками"

Інгредієнти:

  • Дріжджі (сухі) - 1 ч. л.
  • Вода (тепла) - 2 ст. л .
  • Борошно пшеничне - 250 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Цукор (тісто) - 30 г
  • Масло вершкове - 125 г
  • Ванілін (за смаком)
  • Цукор пісок (посипання) - 45 г
  • Сіль (щіпка)
  • Горішки мелені (для прикраси)

  • Спосіб приготування:

    1. Розведіть сухі дріжджі в 2 ст.л. теплої води.

    2. У миску насипте борошно, додайте цукор, дрібку сопі, щіпку ваніліну, масло, нарізане шматочками, яйце і дріжджі. Замісіть тісто кінчиками пальців і розминайте до отримання гладкої однорідної маси.

    3. Дайте тісту підійти протягом двох годин при кімнатній температурі.

    4. Розкачайте тісто завтовшки 0,5 см.

    5. Виріжте печиво формочкою, можна просто склянкою, або порізати ножем на шматочки.

    6. Вмочіть одну сторону в цукровому піску та горішках.

    7. Викладіть на деко і випікайте при 180 градусах до золотистої скоринки.