"Субота, вечір. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Субота, вечір. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за день Захисникам України.
Вічна слава живим. Світла пам'ять полеглим.
*
Вірменський прем’єр-міністр Нікол Пашинян заявив, що Єреван запропонував Баку підписати вже узгоджені частини проєкту мирного договору
*
Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що вважає правильним "двосторонній формат" переговорів про мирне врегулювання з Азербайджаном і не потребує посередництва РФ
*
На Вірменській атомній електростанції ввечері в п’ятницю, 30 серпня, сталось аварійне відключення від енергомережі
*
Державний департамент США схвалив продаж Хорватії восьми реактивних систем залпового вогню HIMARS та супутнього обладнання
*
У США оштрафували компанію за продаж конфіденційних технологій Китаю, РФ та Ірану
*
Сполучені Штати вранці 29 серпня провели спільну з іракськими силами безпеки операцію, в результаті якої ліквідували 15 бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ)
*
У Європейському Союзі та Сполучених Штатах несхвально відреагували на рішення влади частково визнаного Косова ліквідувати пов’язані із Сербією структури в північних муніципалітетах із переважно сербським населенням
*
Адвокати Дональда Трампа і спеціального прокурора Міністерства юстиції США Джека Сміта розійшлися в думках щодо подальших дій у справі про втручання експрезидента у вибори 2020 року, пов’язаної зі штурмом Капітолія
*
Під час відзначення 33-ї річниці відновлення Незалежності України в Австралії відбулося урочисте вручення найвищої нагороди Світового конгресу українців (СКУ) – медалі святого Володимира.
Нагороду отримали президентка «Української громади Вікторії» Тетяна Захаряк, колишній голова «Української громади штату Вікторія» Михайло Моравський та професор Марко Павлишин.
До заходу долучилися, зокрема, фінансовий директор Союзу українських організацій Австралії (СУОА) Ярема Полатайко, співголова СУОА та член СКУ Катерина Аргіру, президентка «Української громади Вікторії» Тетяна Захаряк та депутат австралійського парламенту, помічник міністра з питань громадянства та багатокультурних справ Австралії Джуліан Хілл.
Медаль святого Володимира – найвища нагорода Світового конгресу українців, якою відзначають за особливий вклад у розбудову українського життя в діаспорі й розбудову України, згідно з цілями й завданнями СКУ, та за вагомий внесок у розвиток діаспори і/або України.
В основі дизайну – срібна монета часів Володимира Великого. Знак виготовлений зі срібла з позолоченим золотим кільцем.
Торік Світовий конгрес українців (СКУ) нагородив найвищою нагородою організації – медаллю святого Володимира – 45 представників міжнародних організацій за чотирма категоріями.
*
Франція і Британія ООН виступили із заявами про те, що Україна має право бити вглиб Росії
*
Україна та Велика Британія досягли значного прогресу в підготовці до підписання угоди про сильніше партнерство
*
Бен Воллес: «Незабаром Путін розверне військову машину проти Британії»
Москва вважає Лондон винуватцем усіх власних проблем і тому мститиметься
У Європі лунають заклики готуватися до протистояння з росією. Численні політики, функціонери та спеціалісти наголошують, що зі «скаженим псом» домовитися не вийде, і конфлікт режиму путіна та його оточення з цивілізованим світом неминучий. Серед тих, хто б’є на сполох, – міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок і колишній міністр оборони Великої Британії Бен Воллес. Його стаття у виданні The Telegraph – нагальний та терміновий заклик до Великої Британії від людини, яка знає, що каже. Пропонуємо адаптований переклад цієї статті.
У жовтні 2022 року, пізньої ночі, спецпризначенці та офіційні особи з москви вдерлися до Свято-Катерининського Собору в Херсоні та ексгумували залишки прославленого російського воєначальника XIIX століття Григорія Потьомкіна. Він був фаворитом імператриці Катерини Великої та відіграв ключову роль в анексії Криму у 1783 році.
Ніхто не знає, де вони тепер. Можливо, у москві чи Криму. Однак ексгумація відбулася за наказом владіміра путіна. Якщо ви колись міркували над тим, що рухає російським президентом, ця подія дала б вам відповідь. Це – історія та місце росії в ній.
Одна з битв, яку мені довелося вести проти апарату національної безпеки аж до лютого 2022 року, була битвою переконань: попри доповіді розвідки й запевняння «світлих голів», я наголошував, що путін не послуговується ані логікою, ані бажанням перетворити свою країну на сучасну та привабливу. Він вмотивований помстою, спадщиною та романтизацією історії.
Путін та його «силовики» (колишні й теперішні апаратники з КДБ та ФСБ) відмовляються визнати, що саме вони стояли за тим Радянським Союзом, якого хотіли позбутися росіяни. Вони досі вірять, що стали жертвами західної змови. Якби не західна версія історії, вони б переконали всіх, що СРСР переміг у Другій світовій війни одноосібно. Вони відмовляються розуміти, що холодна війна не була б потрібна, якби Європа, зокрема Німеччина та Польща, хотіли б лишатися в лоні москви.
Химерна стаття, що її путін особисто написав у червні 2021 року, називається «Справжні уроки 75-ї річниці Другої світової війни». У ній відчайдушно перекручуються факти, ігноруються події – але росія представлена рятівницею світу. В ній доводиться, що пакт Молотова – Ріббентропа, який призвів до вторгнення та розчленування Польщі, був на користь Великій Британії.
У намаганнях переписати роль росії у Другій світовій війні, путін перекладає всю провину за неї на Францію та Велику Британію, цілком ігноруючи пакт Молотова – Ріббентропа. Він не згадує ані про знищення Червоною армією та таємними службами 20 тис. поляків у Катині у 1940 році, ані про спільні з військами вермахту навчання напередодні вторгнення до Польщі та продаж танків. Його статтю варто читати виключно для того, щоб зрозуміти, що це за людина.
Проте не очікуйте реальності. Очікуйте виправдань. Майже роком пізніше путін видав нову статтю – «Про історичну єдність Росії та українців». Вона читається як мікс «Майн Кампф» Гітлера та новели Вальтера Скотта: доля, етнічний націоналізм та романтизм змішані докупи. Це було б нескладно відкинути, проте ця стаття містить ключ до наступних подій.
Шкода, що велика кількість «експертів із російського питання» у Міністерстві закордонних справ, на Набережній д’Орсе (МЗС Франції) чи Фоггі Боттом (Держдеп США) її пропустили. Наслідки війни в Іраку зробили розвідувальні служби занадто обережними, щоб робити висновки, не пропустивши їх через безліч матриць і сподіваючись на думку старших колег. Нерідко офіцер середнього рангу, який 20 років жив та дихав ворогом, настільки глибоко ховається в надрах уряду, що міністри ніколи не почують інстинктивну пересторогу чи судження від нього.
Сер Джон Чилкотт (очільник комісії з розслідування подій, що передували залученню Великої Британії до війни в Іраку) провів детальний розбір й аналіз розвідки, проте він постійно ігнорував «людський фактор». Занадто часто ми оцінюємо дані розвідки через призму наших власних суджень і вчинків, забуваючи про судження та вчинки наших противників.
Проте це також і робота політиків – оцінювати людей і те, що ними рухає. Політики, що не здатні зчитати аудиторію, є паршивими політиками. Лідери, які не «відчувають» течії міжнародної політики, не мають бути лідерами.
Коли я був у москві, буквально за 10 днів до вторгнення, то зустрічався із міністром оборони росії сєргеєм шойгу та генералом валєрієм гєрасімовим. Я не діяв за сценарієм, я діяв згідно з діями та словами співрозмовників. Я побачив, як глибоко все просякнуто брехнею, наскільки роздуте в них его, яка в них мотивація та якою була поведінка їхніх підлеглих.
Коли я прощався, я прокоментував генералу гєрасімову, що вражений, наскільки його військова доктрина «передбачає загальну готовність і мобілізацію». У той момент у розмову вліз інший генерал, додавши: «І безжальне залякування». Маски впали. Не менш промовистою була й фраза гєрасімова, кинута в коридорі: «Нас більше ніколи не принизити. Ми були четвертою армією у світі, тепер ми перші або другі. Є лише ми та американці».
Ці люди, які керують росією, вважають, що вони переписують історію, позбавляючись приниження, яке вони відчували наприкінці холодної війни, та зводячи рахунки за століття. Поки рф непогано порається з потворним приниженням себе своїми діями, ми маємо усвідомити, що в путінській версії історії саме Велика Британія, а не США, є осередком всіх негараздів росії.
У його збоченому баченні світу саме ми стояли за Кримською війною та поразкою царів, ми стояли за сходом Гітлера, ми стояли за контрреволюційними рухами та саме наші шпигуни сприяли розпаду Радянського Союзу. Британія – у перехресті прицілу путіна. Один із його високопосадовців із силовиків нещодавно заявив: «Ми знаємо, що Британія стоїть за вторгненням до Курську». Ми не стояли за цим.
Не помиліться, путін іде за нами. Ми маємо бути готові до неминучого.
*
Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що не вважає неможливим перемогу його Соціал-демократичної партії на виборах восени 2025 року та продовження роботи на посаді глави федерального уряду
*
Лідер Християнсько-соціального союзу, прем’єр-міністр німецької землі Баварія Маркус Зьодер вважає недостатніми оголошені федеральною владою заходи з посилення вимог стосовно міграції та надання притулку
*
Liberation: Дуров заявив про співпрацю з французькими спецслужбами
*
У Швейцарії запропонували переглянути нейтралітет через війну в Україні
*
Президент Румунії Клаус Йоганніс під час візиту до Кишинева в суботу, 31 серпня, підписав з молдовською президенткою Маєю Санду декларацію про двосторонню співпрацю щодо енергетичної незалежності
*
Міністр оборони Естонії Ханно Певкур вважає, що фундаментальною проблемою підтримки України з боку Заходу є відсутність політичного рішення про мету цієї підтримки.
Про це він заявив у дискусії під час конференції GLOBSEC у Празі.
Міністр втрутився у дискусії про "стратегічну невизначеність" допомоги Україні з боку Заходу, коли західні партнери кажуть про надання Україні "тієї допомоги, яка потрібна" і "настільки довго, наскільки необхідно", але свідомо не зазначають, чого саме треба досягти, щоби не обмежувати фінал війни.
Ханно Певкур, однак, заперечив, що через цю невизначеність Захід насправді не надає Україні те, чого вона потребує.
"Ключове питання, на яке ми, політики, маємо відповісти для себе самих – чи ми хочемо, щоби Україна воювала, чи щоби Україна перемогла. Нам бракує політичного рішення про те, що ми хочемо саме перемоги України. Якщо ухвалити це рішення, то стають зрозумілими подальші кроки", – пояснив він свою позицію.
Міністр оборони Естонії вважає, що із визначенням перемоги України як мети Заходу стане можливо ухвалити стратегію перемоги. Естонія, яка офіційно прагне саме перемоги України, ці кроки зробила, нагадав він.
"Стратегія, яку ми пропонуємо, каже зокрема, що ми маємо витрачати 0,25% ВВП на допомогу Україні", – заявив міністр, висловивши переконання, що цього буде достатньо для постачання зброї, яку потребує Україна.
"Проблема – не у нібито відсутності стратегії в Україні: Україна знає, що робити. Проблема у відсутності грошей і відсутності зброї. І також є ідіотські обмеження, які не розумію", – додав він.
Як відомо, на Заході невелика кількість політиків і посадовців публічно закликають говорити про підтримку України до її перемоги у війні над Росією. Серед них – новий прем’єр Естонії Крістен Міхал.
*
Очільниця уряду Данії Метте Фредеріксен наполягає, що Україна має перемогти у війні.
Про це вона заявила під час конференції GLOBSEC у Празі.
Метте Фредеріксен кілька разів заявила, що перемога України є безальтернативним розвитком події, адже йдеться про перемогу не лише України.
"Немає альтернативи тому, щоби Україна перемогла у війні. Бо якщо перемагає Росія – поразки зазнає не тільки Україна, а й усі ми", – заявила вона.
Очільниця уряду Данії наголосила, що в Євросоюзі є практично одностайна згода щодо цього.
"Європа ніколи не була настільки об’єднаною, як зараз… У нас часом бувають внутрішні дискусії. Але йдеться не про те, що 12 за один варіант, 15 за інший. Ні, йдеться про 26 проти одного. Тобто одна країна проти всієї Європи", – заявила вона.
З публічної позиції столиць можна припустити, що йдеться про опозицію Угорщини Орбана, утім, Фредеріксен не стала цього уточнювати.
Данська прем’єрка закликала тих, хто не підтримує належним чином перемогу України, "зрозуміти, наскільки небезпечною є ситуація"
Також Фредеріксен повідомила у Празі, що Данія була готова передати ЗСУ F-16 ще на початку війни.
*
Чеський міністр закордонних справ Ян Ліпавський заявив, що Чехія не накладає жодних обмежень на використання Україною своєї військової техніки, але розуміє інакше ставлення деяких союзників до цього питання
*
Очільник МЗС Чехії Ян Ліпавський вважає, що воєнні плани Росії не обмежуються захопленням України.
Про це він заявив у виступі на конференції GLOBSEC.
Міністр дорікнув тим у Європі, хто вважає допустимим "умиротворення Росії" через поступки інтересами України.
"Наївно вважати, якщо Росія переможе в Україні, її танки зупиняться на її західному кордоні, – заявив він. – У її викривленому баченні суверенітет і цілісність сусідів і свобода їхніх громадян має відповідати російському баченню".
Він також наголосив, що Росія веде війну проти Заходу, а не проти України, тож дозволити їй отримати перемогу означатиме "фундаментально небезпечну і хитку Європу".
За словами Ліпавського, Росія розуміє твердість та силу, і саме ці інструменти мають бути задіяні. "Російська агресія не має меж, якщо ми самі не встановимо", – пояснив він.
"Якщо ми твердо хочемо захистити свої цінності – нам потрібна сміливість діяти", – додав чеський міністр.
Раніше президент Чехії оголосив на конференції у Празі, що результат війни є непередбачуваним.
Утім, не всі держави ЄС дотримуються цієї думки. Уряд Орбана, зокрема, не планують змінювати політику щодо України навіть якщо Трамп програє вибори.
*
Міністр МЗС Литви: Кожна ракета, яка летить в Україну, оплачена на 12,5% європейськими грошима
Він закликав відмовитися від купівлі російських нафти і газу і не сплачувати податки в російський бюджет
*
В угорській столиці Будапешті в суботу, 31 серпня, розпочала роботу перша в країні державна двомовна середня школа та гімназія для українських дітей
*
Міністерство охорони здоров’я Ірландії підготувало пропозиції більш жорстких правил регулювання продажу та вживання тютюну та вейпу після громадських консультацій
*
У Нідерландах аеропорт Схіпгол інвестує рекордні €6 мільярдів у реконструкцію інфраструктури
*
Міністр оборони України Рустем Умєров підтвердив, що під час зустрічі з високопосадовцями США передав список цілей, які Київ хоче уражати американськими далекобійними ракетами ATACMS
*
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у першій заяві стосовно наступу українських Збройних Сил у Курській області Росії наголосив, що ця операція відповідає праву України на самооборону.
Такий коментар пролунав в інтерв’ю Столтенберга виданню Welt am Sonntag.
Генсек НАТО нагадав, що Росія вже понад 900 днів веде неспровоковану загарбницьку війну проти України й відтоді "здійснила численні атаки з Курської області через кордон проти України".
"Російські солдати, танки і бази є законними цілями відповідно до міжнародного права… І, згідно з міжнародним правом, це право (на самооборону) не закінчується на кордоні (з Росією)", – констатував він.
Столтенберг визнав, що операція ЗСУ на Курщині пов'язана з ризиками, "але саме Україні вирішувати, як захищатися".
Генеральний секретар Альянсу також відкинув звинувачення Кремля в тому, що Захід нібито був заздалегідь поінформований про напад на російську територію.
"Україна не координувала своє планування Курської наступальної операції з НАТО заздалегідь. У цьому сенсі НАТО не відігравало жодної ролі", – підкреслив Столтенберг.
Нагадаємо, що чинний генсек НАТО, який залишає посаду наприкінці вересня, також послідовно підтримував право України на удари по військових цілях у Росії.
*
Російські військові завдали авіаційного удару по околицях Сумської громади. Наслідки атаки уточнюються
*
У Черкаській Лозовій Харківської області внаслідок російського удару по житловому будинку вже двоє загиблих людей
*
Російській військові обстріляли Куп'янськ на Харківщині. Від вибуху у Куп'янську загинув 36-річний чоловік, ще один місцевий мешканець зазнав поранень
*
Російські військові обстріляли село Черкаська Лозова на Харківщині, постраждали восьмеро людей. Від вибуху загорівся житловий будинок
*
На війні проти російських загарбників загинув всесвітньовідомий спортсмен з Кам'янця-Подільського Роман Головатюк
*
На Донеччині п'ятеро чоловіків загинули внаслідок вранішнього обстрілу військами РФ Часового Яру
*
В операційній зоні Сил оборони півдня українські захисники минулої доби відбили один російський штурм на Оріхівському напрямку та два - на Придніпровському напрямку
*
Сили оборони України вночі 31 серпня збили 24 російських ударних безпілотники типу Shahed-131/136, 25 упали самостійно, а ще три полетіли в Росію та Білорусь
*
На Херсонщині внаслідок скидання вибухівки з дрона загинув житель Берислава
*
Троє жителів села Новоосинове Куп’янського району на Харківщині зазнали поранень внаслідок обстрілу
*
Сили протиповітряної оборони у суботу, 31 серпня, знищили всі російські ударні безпілотники, які загрожували Києву
*
Російські війська вночі та зранку здійснили 18 обстрілів прикордонних територій Сумської області
*
На фронті протягом минулої доби зафіксовано 183 бойових зіткнення, найгарячіша ситуація на Покровському напрямку, також ворог активізувався на Куп’янському, Лиманському та Курахівському напрямках
*
«Через курс валют зброярам заморожують кошти» - гендиректор «Української бронетехники»
Владислав Бельбас навів перелік поточних проблем фінансування виробників озброєнь
*
Рада директорів Світового банку схвалила новий за "Програмою кредитування з прив’язкою до результатів, Program-for-results" (PforR)" — "Підвищення доступності та стійкості освіти в умовах кризи в Україні" (LEARN).
Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.
Доступний обсяг фінансування за проєктом LEARN становить 415 млн дол.
Програма дозволяє фінансування за:
покращення умов для викладання та навчання, що реалізуються коштом субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам;
забезпечення доступом учнів, вчителів та шкільного персоналу до безпечних для очного викладання і навчання умов.
Підписання Угоди за проєктом має відбутися у вересні 2024 року. До кінця 2024 року за результатами досягнення попередньо визначених показників Україна зможе отримати 200 млн дол до загального фонду державного бюджету.
*
Перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко та заступник міністра праці США з міжнародних відносин Теа Лі обговорили питання оновлення трудового законодавства України
*
Перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко під час робочого візиту до Сполучених Штатів Америки обговорила з міністром торгівлі США Джиною Раймондо залучення інвестицій в Україну, зокрема в оборонну сферу
*
США нададуть Україні $800 млн для відновлення енергетики – Свириденко
*
В Україні набули чинності нові правила реєстрації географічних зазначень, які дозволять місцевим виробникам захистити унікальність своєї продукції
*
Операційні витрати дрібного ритейлу на забезпечення автономного живлення під час відключень електропостачання збільшуються на 10-30% залежно від групи товару
*
ПАТ "Укрнафта" приєднується до державної програми "Національний кешбек", бета-тестування якої стартує 2 вересня 2024 року
*
Частка непрацюючих кредитів в українських банках скоротилася за січень-липень 2024 року до 33,9%. Це на 3,5 відсоткових пункта нижче показника станом на початок року
*
До загального фонду державного бюджету України у серпні надійшло 386,2 млрд грн податків, зборів та обов'язкових платежів. Це утричі більше, ніж у попередньому місяці
*
Фонд державного майна України цього тижня провів 9 приватизаційних аукціонів, на яких залучив до бюджету 52,4 млн грн
*
Закупівлі китайських і турецьких товарів ідуть у порушення закону про локалізацію - нардеп
*
У 2023 року пасажиропотік з України становив близько 30 млн осіб, з яких майже 8 млн перетнуло кордон на автобусах
*
Мініфраструктури - На сьогодні в Україні відкрито майже 4000 внутрішніх автобусних маршрутів, з них третина не обслуговується
*
ДТЕК - Поки йде ліквідація наслідків останнього ракетного удару РФ робити прогнози з відновлення складно, але усі ресурси для ремонту енергетики є
*
За добу з 30 по 31 серпня енергетики відновили постачання електроенергії 13 175 споживачам на всій території країни
*
Внаслідок пошкодження ліній електропередач, газопроводів, та розподільчих магістралей, у прифронтових містах Запорізької області відсутнє постачання енергетики
*
ВПО можуть подати заяву про отримання пільгового іпотечного кредиту в регіональні відділення Держмолодьжитла
*
McDonald’s відкрив перший заклад у партнерстві з АЗС ОККО
*
Експорт IT-послуг з України продовжує падати в річному вимірі – НБУ
*
Нацбанк хоче змінити порядок видачі ліцензій на здійснення валютних операцій
Зауваження та пропозиції до проекту приймають до 10 вересня
*
Регулювання Telegram в Україні: у ВР вирішили упродовж місяця напрацювати новий законопроєкт
*
Ставка Верховного головнокомандувача вирішила звільнити керівника «Укренерго» Кудрицького. Він має написати заяву про звільнення за власним бажанням
*
Під час аудиту Рахункової палати встановлено, що 3,36 мільярда грн, виділених на закупівлю безпілотних систем, було використано з порушенням нормативно-правових актів
*
Трирічна "сліпота" АМКУ: Суд визнав незаконною угоду про будівництво стадіону за 31 млн
Господарський суд Дніпропетровської області визнав недійсною угоду між Департаментом ЖКГ та будівництва Кам`янської міськради та ТОВ "Будівельна компанія "Білдінг Буд" про будівництво комплексу мультифункціональних спортмайданчиків
*
Україна здобула перше «золото» на Паралімпіаді-2024
Плавець Олександр Комаров на заключному відрізку дистанції випередив суперника з Китаю на 0,45 секунди та встановив новий паралімпійський рекорд класу S5
*
У Чорному морі продовжує чергування один ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет «Калібр» із загальним залпом до 4 ракет
*
4 найкращі стратегії, які Камала Гарріс використовує, щоб впоратися з перериванням, на думку професійного оратора
Як розповіла Тесс Мартінеллі
Селена Резвані каже, що віце-президент Камала Гарріс є майстром «техніки побитого рекорду».
Селена Резвані каже, що віце-президент Камала Гарріс використовує 4 стратегії, щоб впоратися з перешкодами та відновити авторитет.
Її прийоми включають чіткий зоровий контакт, сигнали мовою тіла та тверді вербальні відповіді.
Ці методи можуть допомогти будь-кому зберегти свою присутність і контроль у складних ситуаціях.
Цей реферат заснований на розмові з Селеною Резвані, 46-річним експертом із питань впевненості та спікером із Філадельфії. Він був відредагований для довжини та ясності.
На зустрічі в залі засідань із високими ставками чи на жвавому нетворкінг-заході буває складно повернути увагу після того, як вас висловили або перебили. Ваша схильність може полягати в тому, щоб уникати конфронтації та сприймати повідомлення про те, що ваша думка неважлива.
Як оратор із лідерства та експерт із довіри на робочому місці, я витратив десятиліття на аналіз найкращих методів залучення уваги та ефективного спілкування. Віце-президент Камала Харріс є одним із моїх найяскравіших прикладів того, хто керує кімнатою, рівномірно владно та холоднокровно.
Гарріс вперше привернула мою увагу своїм майстерним поводженням із перериваннями Майка Пенса під час віце-президентських дебатів 2020 року. Відтоді вона продовжує залишатися потужною силою в передвиборчій кампанії, використовуючи свої навички, щоб пом’якшити збої та зберегти владу.
Ось чотири уроки, які ми можемо навчитися у Гарріс, як впоратися з обговоренням.
Яскравий зоровий контакт може змусити того, хто перебиває вас, визнати вас
Коли під час віце-президентських дебатів у 2020 році Майк Пенс її перервав, Гарріс звернула увагу на Пенса й прямо поглянула на нього. Вона не ухилялася від взаємодії й не сприймала його зрив; скоріше її зоровий контакт демонстрував авторитет, впевненість і контроль над ситуацією.
Попередження про мову тіла може перешкодити комусь продовжувати говорити через вас
Багато людей реагують на переривання, фізично стискаючись або ставлячись під сумнів. Проте Гарріс залишається сильною, коли її турбують, використовуючи чіткий невербальний сигнал, який показує, що вона не закінчила говорити. Її рух, жест рукою зі знаком «стоп», є широким жестом, який доводить, що вона й надалі претендуватиме на свій повний простір з точки зору мови тіла та вербальної комунікації.
Я часто раджу людям продовжувати говорити, коли їх перебивають, але інколи спокійний, але наполегливий жест, як-от знак «стоп» або вказівний палець, може зменшити емоційну ситуацію та повернутися до розмови.
Вам не потрібен дозвіл, щоб продовжити розмову
Гарріс часто відповідає на перешкоди холодно, але твердо: «Я говорю». Ця коротка заява свідчить про те, що вона має намір закінчити свою думку, перш ніж дозволити комусь іншому взяти її на себе.
Замість того, щоб поступатися іншій людині, запитуючи: «Чи можу я, будь ласка, закінчити», вона зберігає спокій і зберігає фокус свого повідомлення. Важливо пам’ятати, що вам не потрібно питати дозволу, щоб продовжити розмову, коли хтось вас перебиває.
Техніка побитого рекорду чудово підходить для відновлення кордонів
Техніка, яка особливо добре працює з настирливими комунікантами та владними типами, це «техніка зламаного запису», яка означає повторення вашої фрази, наприклад «Я говорю» Гарріс, доки ви не відновите контроль. Гарріс використовує це стратегічне повторення, щоб підкреслити, скільки разів її переривали або не поважали. Ця техніка також підтверджує її межі та показує, що вона не відступить. Спробуйте застосувати цю техніку з настирливим колегою, який не чує та не поважає ваші кордони з першого разу.
Підсумок
Незалежно від того, ким ви є, ви обов’язково будете контактувати з людьми, які вважають, що вони мають право на більше місця, уваги, слів або часу, ніж ви. Головне, чому ми можемо навчитися у Гарріса, — це не засвоювати це повідомлення та не дозволяти йому применшувати вашу присутність.
Дотримуйтеся основного повідомлення, яким збираєтеся поділитися, і не бійтеся звільнити місце. І пам’ятайте: ці поради не потрібно перевіряти на зустрічі в залі засідань із високими ставками. Спробуйте випробувати воду на роботі чи в соціальному середовищі з низькими ставками та зміцніть свою впевненість.
5 висновків із першого спільного інтерв’ю Камали Гарріс і Тіма Волза після запуску кампанії
Браян Мецгер
Камала Гарріс і Тім Волз у четвер дали перше спільне інтерв'ю після того, як Джо Байден вибув з перегонів.
Гарріс звернулась до її змінених політичних позицій, а Волз звернувся до вивчення своєї біографії.
Віце-президент також розповіла про свою телефонну розмову з Байденом, коли той вирішив покинути навчання.
У четвер віце-президент Камала Гарріс і губернатор Міннесоти Тім Волз провели перше спільне інтерв’ю після того, як президент Джо Байден вибув із перегонів.
Особливо для Гарріс це був момент високої ставки. Вона зіткнулася з критикою з боку республіканців і деяких представників ЗМІ за те, що вона здебільшого уникала запитань журналістів після початку своєї президентської кампанії в кінці липня.
Інтерв'ю було проведено Даною Баш з CNN і вийшло в ефір у четвер увечері протягом приблизно 45 хвилин.
Ось п’ять ключових висновків з інтерв’ю.
1. Гарріс звернулась до її змінних позицій
Багато було зроблено про зміну позицій Гарріс після її президентської кампанії 2020 року, коли вона дотримувалася різноманітних прогресивних позицій щодо кліматичної кризи, імміграції та охорони здоров’я.
Баш спершу наполягав на кліматичній кризі, запитуючи про те, як вона в минулому прийняла Зелений новий курс і підтримувала заборону фрекінгу в 2019 році.
«У 2020 році я дуже чітко дала зрозуміти, на чому я стою», — сказала Гарріс про фрекінг. «Ми в 2024 році, і я не змінила цієї позиції, і я не буду рухатися вперед. Я дотримала своє слово, і я дотримаю свого слова».
Вона пояснила свою зміну тим, що розповідає про вплив Закону про зниження інфляції, підписаного адміністрацією Байдена кліматичного законопроєкту.
«Я побачила те, що ми можемо рости, і ми можемо збільшити процвітаючу економіку чистої енергії без заборони гідророзриву», — сказала вона.
Коли її запитали про її минулу підтримку «декриміналізації» кордону, Гарріс вказала на її підтримку — і обіцянку відновити — двопартійний законопроєкт про кордон, який республіканці відхилили на початку цього року.
Віце-президент Гарріс: Мої цінності не змінилися. Я єдина людина в цій гонці, яка переслідувала транснаціональні злочинні організації, які торгують зброєю, наркотиками та людьми. Я єдина людина в цій гонці, яка фактично служила генеральним прокурором прикордонної держави до… pic.twitter.com/gu6bjc8420
— Kamala HQ (@KamalaHQ) 30 серпня 2024 р.
2. Гарріс сказала, що призначить республіканця до свого кабінету
Відповідаючи на запитання Баша, чи призначить вона республіканця до свого кабінету, Гарріс відповіла, що призначить.
«Я вважаю, що важливо мати людей за столом, коли приймаються деякі з найважливіших рішень, які мають різні погляди, інший досвід», – сказала Гарріс. «І я вважаю, що було б на користь американській громадськості, щоб член мого кабінету був республіканцем».
З: Чи призначили б ви республіканця до свого кабінету?
Віце-президент Харріс: Так. Я вважаю, що важливо мати різні погляди та досвід за столом pic.twitter.com/RBcisQNyqV
— Kamala HQ (@KamalaHQ) 29 серпня 2024 р.
Хоча Байден не призначив жодного республіканця до свого кабінету, це не чувано.
І Барак Обама, і Джордж У. Буш мали членів протилежної великої партії в своїх кабінетах під час перебування на посаді президента. І Байден, і колишній президент Дональд Трамп призначили членів протилежної партії на нижчі посади.
3. Волз звернувся до своїх суперечок щодо військової служби та ЕКЗ
Відтоді, як Волз став кандидатом у віце-президенти, він зіткнувся з пильною увагою щодо двох аспектів його особистої біографії, зокрема: його характеристики військової служби та його очевидного поєднання запліднення in vitro (IVF) і внутрішньоматкової інсемінації (IUI).
Баш запитав Волза про коментарі, які він зробив у 2018 році, у яких він припустив, що він носив зброю на війні, незважаючи на те, що він ніколи не був направлений у зону бойових дій як член Національної гвардії Міннесоти. Він зробив ці зауваження, коли обговорював свою підтримку заходів контролю над зброєю. У кампанії Гарріс заявили, що Волз помилився.
"Я думаю, що люди приходять, щоб познайомитися зі мною. Я говорю так, як вони. Я говорю відверто. Я ношу свої емоції на рукавах і я говорю особливо пристрасно", - сказав Волз під час інтерв'ю в четвер.
Пізніше, звертаючись до критики республіканців, він додав: «Якщо це не це, то це напад на моїх дітей за любов до мене, або це напад на мою собаку, я не збираюся цього робити».
Волз також припустив, що він і його дружина використовували ЕКО для зачаття дітей. Вони фактично використовували IUI.
Обидва вони є методами лікування фертильності, але процес відрізняється: ЕКЗ передбачає запліднення — і потенційне викидання — ембріона, який виходить за межі утроби матері, тому йому загрожують закони про заборону абортів, тоді як IUI – ні.
"Я думаю, що більшість американців це розуміють, якщо ви через це проходили", - сказав Волз. «Я не думаю, що вони стрижуть волосся під час ЕКЗ або ВМС, я думаю, що вони стрижуть волосся на підставі заборони абортів і можливості позбавити сім’ї шансу мати гарну дитину».
Губернатор Волз: Я говорив про наші проблеми безпліддя, тому що це пекло, і сім'ї це знають. Це досить контрастно з людьми, які намагаються позбавити нас цих прав. Я думаю, що більшість американців це розуміють. Контраст між тим, що ми протиставляємо, не може бути чіткішим pic.twitter.com/HZWESYH9jX
— Kamala HQ (@KamalaHQ) 30 серпня 2024 р.
4. Гарріс сказала, що політика США щодо Ізраїлю не зміниться
У той час як пропалестинські протестувальники та інші прогресивні наполягають на ембарго на поставки зброї Ізраїлю, Гарріс сказала, що політика США щодо Ізраїлю не зміниться.
Гарріс також підтвердила свою підтримку угоди, яка передбачає звільнення заручників і припинення вогню в Газі, що є нинішньою позицією адміністрації Байдена.
Хоча Гарріс значною мірою змінювала підхід Байдена до Ізраїлю, вона часто звучала дещо інакше, ніж президент, коли говорила про конфлікт, зокрема більш рішуче підкреслювала тяжке становище палестинців, які постраждали та загинули внаслідок контрнаступу Ізраїлю.
«Ізраїль мав право — має право захищатися», — сказала Гарріс, але додала: «Як він це робить, це має значення. Надто багато невинних палестинців було вбито».
5. Харріс описала момент, коли Байден сказав їй, що вибуває з перегонів
Гарріс сказала, що коли Байден зателефонував їй, щоб повідомити, що вибуває з перегонів, вона складала головоломку зі своїми внучатими племінницями.
«Він розповів мені, що вирішив зробити», — сказала Гарріс. «І я запитав його: «Ти впевнений?» І він сказав: «Так».
Гарріс також сказала, що Байден був дуже чітким, що збирається підтримати її кампанію, але вона більше зосереджена на ньому.
«Моя перша думка була не про мене, якщо чесно з вами. Моя перша думка була про нього», - сказала вона.
Камала Гарріс описує дзвінок, коли президент Байден сказав їй, що виходить із президентської гонки:
«Він розповів мені, що вирішив зробити. І я запитав його: «Ти впевнений?» І він сказав: «Так». ...Він дуже чітко давав зрозуміти, що збирається підтримати мене». pic.twitter.com/kssKaEfubO
— The Recount (@therecount) 30 серпня 2024 р.
Білий дім
Камала Гарріс
CNN

*******
Всі, всі, всі на корабель
*
В серпні Виробнича активність в Китаї впала до шестимісячного мінімуму, оскільки ціни на продукцію впали, а власники боролися за замовлення, що змусило політиків продовжити реалізацію планів щодо надання більшого стимулу домогосподарствам
***
Корабель ВМС Китаю увійшов у територіальні води Японії
***
У Південнокитайському морі зіткнулися кораблі берегової охорони КНР та Філіппін
***
У Франції лідер правих, який потрапив в опалу через союз із Ле Пен, створює власну партію
Голова правої французької партії "Республіканці" Ерік Сіотті, який напередодні останніх парламентських виборів викликав конфлікт через пропозицію співпрацювати з ультраправими, оголосив про створення власної політсили
***
Депутати ультралівої партії "Нескорена Франція" підготували резолюцію про оголошення імпічменту президенту Емманюелю Макрону, якого звинуватили в "узурпації" влади через відмову призначити прем’єром кандидатку від блоку лівих партій Люсі Касте
***
Президент Сербії Александар Вучич заявив, що не налаштований оптимістично стосовно вступу його країни до Європейського Союзу і вважає, що це станеться не раніше 2030 року
***
Президент Сербії Александар Вучич зустрівся з спеціальним представником ЄС із питань діалогу між Белградом і Приштиною Мирославом Лайчаком і закликав його активніше захищати сербське населення Косова
***
Очільник Міністерства оборони Естонії Ханно Певкур вважає, що версія про причетність Росії до вибухів на військовому виробництві Diehl у Німеччини є дуже реалістичною
***
Іран назвав неправдивими твердження Києва про те, що один із бригадних генералів Корпусу вартових ісламської революції у 2022 році на окупованій частині України займався навчанням російських військових
***
У місті Зіген німецької землі Північний Рейн-Вестфалія ввечері 30 серпня жінка напала на пасажирів автобуса, який прямував на фестиваль, шестеро поранених
***
Двоє чоловіків напередодні, 30 серпня, втекли із в’язниці Бесслергут у швейцарському Базелі, неподалік від кордону з Німеччиною
***
Прокуратура Італії проводить розслідування проти ще двох членів екіпажу затонулої біля Сицилії яхти
***
У Росії зник вертоліт із 22 людьми на борту. У російській Камчатці поблизу вулкану зник гелікоптер Мі-8Т
На борту перебували 3 члени екіпажу та 19 пасажирів
***
У Росії зростає невдоволення президентом РФ Володимиром Путіним і владою на тлі операції України в Курській області, Кремль намагається виправити це й проводить складну інформаційну кампанію.
Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).
Як зазначається, російський державний фонд «Громадська думка» опублікував 30 серпня результати опитування, проведеного 25 серпня, яке показало, що 28% респондентів висловили обурення або невдоволення діями російської влади за останній місяць. Під час опитувань, проведених фондом 11 серпня і 28 липня, цей показник становив 25% і 18% відповідно.
За даними аналітиків, рівень невдоволення не був таким високим з часу опитування, проведеного в листопаді 2022 року, після першого місяця непопулярної часткової мобілізації в Росії.
Водночас російський державний Центр вивчення громадської думки (ДЦВГД) зазначив, що рейтинг Путіна впав на 3,5 відсотка - до 73,6 відсотка - в період з 12 по 18 серпня. За даними ISW, це рекордне падіння навіть серед кремлівських соціологів від моменту початку повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року.
Останнє опитування ДЦВГД, оприлюднене 30 серпня, засвідчило додаткове падіння рейтингу підтримки Путіна на 1,2 відсотка - до 72,4 відсотка - в період з 19 по 25 серпня.
«Ці опитування російських державних соціологічних агентств не свідчать про особливо виражене невдоволення і не є достовірним відображенням реальних настроїв у російському суспільстві. Опитування, однак, свідчать про те, що Кремль визнає, що він має прийняти, що суспільне невдоволення зросло після початку вторгнення України в Курську область», - йдеться у звіті ISW.
На думку аналітиків, Кремль, імовірно, сподівається, що обмежене визнання суспільного невдоволення захистить його від звинувачень у тому, що він ігнорує стурбованість російського суспільства через операцію ЗСУ у Курській області.
«Схоже, Кремль розпочав складну інформаційну кампанію, спрямовану на виправдання перед своєю внутрішньою аудиторією того, чому Росія віддає перевагу продовженню наступальних операцій на сході України, а не терміновому видворенню українських військ з Курської області, і обмежене визнання невдоволення може бути частиною цієї кампанії», - зазначається у звіті ISW.
***
Проблеми при проведенні платежів з Китаєм, які виникли в експортерів з росії кілька місяців тому через санкції, посилилися у серпні. Про це пише Reuters із посиланням на джерела. Обсяг транзакцій, що зависли, за словами співрозмовників агентства, оцінюється в десятки мільярдів юанів.
Труднощі з проведенням платежів почалися після того, як у червні Мінфін США розширив список санкцій проти росії, розповіло одне з джерел Reuters. Обмеження, зокрема, торкнулися десятків китайських постачальників. Того ж місяця США посилили механізм вторинних санкцій, у тому числі проти іноземних банків, за допомогу з угодами з росією.
«В той момент було припинено всі транскордонні перекази до Китаю. Ми знайшли рішення, але для цього потрібно близько трьох тижнів. За цей довгий період обсяги торгівлі різко скоротилися», — наводить агентство співрозмовника.
За словами джерела, одним зі способів розв'язання проблеми стала купівля золота, яке потім продавалося у Гонконгу, а виручені кошти надходили на рахунки у місцевому банку. Також під час укладання угод постачальники почали використовувати посередників, але через це значно зросли витрати на обробку транзакцій, зазначає Reuters.
З даних китайської митниці, які наводить Reuters, випливає, що в першій половині 2024 року товарообіг між Китаєм і росією зріс на 1,6%, до $137 млрд. Однак через проблеми з платежами імпорт із Китаю в січні—липні 2024 року скоротився більш як на 1%, до $62 млрд.
***
На тлі нестачі транспорту на фронті Росія вирішила купити машини для киргизького ДАІ
***
Силовики затримали колишнього найманця ПВК «Вагнер» за вбивство дівчини та її дочки
***
Банки Киргизстану перекривають схеми оплати китайських санкційних товарів
***
Майно екс-зама Шойгу Попова планують передати в дохід держави
***
ВТБ запровадив надвисоку комісію за переведення рублів до Китаю з інших російських банків
***
У Держдумі пообіцяли відповідь країнам ЄС, якщо ті дозволять застосовувати їхню зброю щодо Росії
***
МАК: Причиною катастрофи «Суперджету» у Підмосков'ї стали неполадки датчиків кута атаки
***
На біржі скінчилися юані. Ставки по китайській валюті злетіли вп'ятеро до 42% річних
***
МУС заявив про обов'язок Монголії заарештувати Путіна
***
Росія зіткнулася з різким падінням виробництва палива після вибуху на найбільшому НПЗ
*
Тихої ночі та скорішої Перемоги нам всім