Бабусині страви: "Пісочний пиріг з чорницею"

Бабусині страви: "Пісочний пиріг з чорницею"

Інгредієнти:

  • чорниця - 1,5 склянки,
  • цукор - 4-6 ст. ложок.
  • Для тіста:
  • борошно - 2 склянки,
  • маргарин - 200 г,
  • цукор - 2-3 ст. ложки,
  • ванільний цукор - 1 ч. ложка,
  • жовток 1 яйця,
  • сіль - дрібка
  • Для сметанно-яєчної заливки:
  • сметана - 200 г,
    яйця - 2 шт.,
    цукор - 2-3 ст. ложки,
    ванільний цукор - 1 ч. ложка,
    картопляний крохмаль - 2 ст. ложки.

  • Спосіб приготування:

    Всі інгредієнти для тіста змішайте і замісіть пісочне тісто. Поставте в холодильник.

    Чорницю переберіть, вимийте і висушіть.

    Тісто дістаньте з холодильника, трохи розкатайте і викладіть ним дно і боки форми для пирога, сформувавши бортики.

    Форму з тістом поставте в нагріту до190-200 °С духовку і випікайте 10-12 хвилин.

    На дно випеченого коржа викладіть чорницю, змішану з цукром.

    Приготуйте сметанно-яєчну заливку. У миску покладіть яйця, сметану, цукор, ванільний цукор, додайте крохмаль і розмішайте віночком до однорідної маси.

    Залийте пиріг сметанно-яєчної заливкою. Зверху покладіть чорницю що залишилася і посипте ягоди цукром.

    Запікайте в духовці 15-20 хвилин при температурі 200 °С.