"Понеділок, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Понеділок, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за ніч Захисникам України.
Вічна слава живим. Світла пам'ять полеглим.
*
Республіка Молдова звинуватила Росію з трибуни Генасамблеї ООН у продовженні значного негативного впливу на неї, у тому числі шляхом проведення гібридних кампаній, втручання у вибори, загарбницької війни проти сусідньої України
*
Відновити міжнародний порядок, заснований на правилах, для Литви означає підтримувати Україну в боротьбі за свободу і демократію, заявив президент Литви Ґітанас Науседа на Саміті майбутнього, що проходить у рамках заходів високого рівня Генеральної Асамблеї ООН
*
Премʼєр-міністр Словенії Роберт Голоб закликав припинити кровопролитні війни у світі, зокрема агресію в Україні. Він також наголосив на потребі збереження і раціонального використання водних ресурсів у світі
*
Прем'єр Бельгії - Глобальна система управління та глобальна фінансова архітектура, які використовує сьогодні людство, мають бути докорінно змінені, в інтересах всіх народів планети та з опорою на Загальну Декларацію прав людини ООН
*
Дімітар Главчев, виконувач обов’язків прем’єр-міністра Болгарії, вважає, що Пакт майбутнього, ухвалений на Саміті майбутнього в Нью-Йорку, є вирішальною ініціативою для подолання викликів нашого часу. Однак прописані в ньому кроки вимагають трансформації управління, а саме реформування Ради безпеки ООН
*
Прем'єр Греції - Вирішення глобальних криз є питанням вищого порядку, ніж інтереси окремих регіонів, країн чи урядів. Кроком до запобігання глобальному руйнуванню є досягнення консенсусу щодо Пакту майбутнього, коли країнам вдалося домовитися попри існуючі конфлікти, чвари та поляризацію світу
*
Президент Естонії Алар Каріс закликав до зміцнення відповідальності Генасамблеї ООН у підтримці міжнародного миру та безпеки, а також реформування Радбезу ООН задля «делегітимізації агресії як інструменту управління», припинення зловживання правом вето
*
Рада Безпеки ООН застаріла, її авторитет підірваний - Антоніу Гутерреш на Саміті майбутнього
*
Леніє Умєрова - У російських в’язницях залишаються близько 280 кримських політв’язнів, з них 212 – кримські татари
*
ФІДЕ відмовила Росії та Білорусі у відновленні членства
Головна шахова організація відхилила в неділю пропозицію щодо відновлення членства Росії та Білорусі
*
Конфлікт між Ізраїлем та «Хезболлою» загрожує переростанням у повномасштабну війну
Бойовики ліванської «Хезболли» та ізраїльська армія у неділю обмінялися сотнями ракетних ударів
*
Ізраїль заперечує причетність до підриву пейджерів у Лівані
Президент Ізраїлю Іцхак Герцог заявив, що його країна не має відношення до масового підриву бездротових пристроїв зв'язку угруповання "Хезболла" у Лівані.
«Я заперечую якусь причетність до такої операції. «У «Хезболли» багато ворогів, у ці дні їх чимало. "Хезболла" душить Ліван, руйнує Ліван, створює хаос у Лівані знову і знову, і знову. Ми тут просто для того, щоби захищати себе. Це все, що ми робимо», - сказав він в інтерв'ю Sky News.
Він додав, що армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) ліквідувала 16 командирів угруповання внаслідок удару по Бейруту 21 вересня.
Герцог пояснив, що Ізраїль не планує воювати з Ліваном, незважаючи на те, що його країна перебуває в «небезпечній ситуації» і «існує потенціал різкої ескалації».
«Ізраїль не зацікавлений у війні з Ліваном. Ми не хочемо вплутуватися у війну. Але Ліван захоплений терористичною організацією, яка також є політичною партією під назвою «Хезболла», — наголосив він.
Минулої п'ятниці літаки Ізраїлю завдали серії авіаударів за позиціями угруповання. ЦАХАЛ розпочав перекидання 98-ї дивізії із сектора Газа на північний кордон країни. Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант анонсував початок нової фази війни. Двома днями раніше, 17 та 18 вересня, у Лівані відбулися масштабні підриви пейджерів, радіостанцій, рацій та іншої техніки угруповання «Хезболла». Понад 20 людей загинули, постраждали кілька тисяч.
Представники «Хезболли» звинуватили у вибухах ізраїльські спецслужби, які використовували віруси або встановили вибухівку в пристрої. За словами представника угруповання, детонація гаджетів стала «найбільшим порушенням безпеки», яке зазнало «Хезболла» за майже рік конфлікту з Ізраїлем.
Лідер «Хезболли» Хасан Насралла заявив, що Ізраїль оголосив війну народу Лівану та суверенітету країни. Він зазначив, що угруповання зробить усе, щоб перешкодити ЦАХАЛ реалізувати свої військові цілі - повернути ізраїльських громадян, переміщених із прикордонної зони на півночі, до своїх будинків, зазначає Al Jazeera.
*
Президент України прибув до Нью-Йорка для участі у сесії ГА ООН
У четвер український президент представить свій план перемоги у війні проти Росії Джо Байдену та Камалі Гарріс
*
Білий дім хоче почути деталі "плану перемоги" України та узгодити стратегічні цілі – Карпентер
У Білому домі чекають на українського президента, хочуть почути "план перемоги" України та узгодити стратегію на наступні місяці
*
Ми втрачаємо єдину річ, яка підтримує мир між Америкою і Китаєм
Американський бізнес сподівався, що Китай стане золотою жилою. Ця мрія вмирає, і це може ускладнити збереження миру між країнами.
*
США готуються до запровадження санкцій проти проросійського екс-прем'єра Грузії
Два джерела в адміністрації Байдена повідомили «Голосу Америки» про санкції, які готуються щодо Бідзини Іванішвілі
*
Білий дім: військова ескалація – не на користь Ізраїлю
За словами Джона Кірбі, Сполучені Штати «повідомляють безпосередньо нашим ізраїльським партнерам» свою стурбованість ескалацією конфлікту на кордоні з Ліваном
*
Глава Пентагону Ллойд Остін у розмові з главою міноборони Ізраїлю Йоавом Галлантом, яка відбулася на тлі масованого ракетного удару «Хезболли», підтвердив, що США підтримують право Єврейської держави на самозахист
*
Гарріс активізує роботу з виборцями-мормонами в Аризоні
Кандидатка в президенти від Демократичної партії віцепрезидентка Камала Гарріс посилює свої зусилля, щоб залучити виборців - вірян Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, залучаючи видатних діячів Церкви, щоб довести виборцям штату Аризона, який матиме велике значення на виборах, що Дональд Трамп не дотримується релігійних цінностей.
Осередок її виборчого штабу в штаті оголосив в четвер про створення дорадчого комітету для формалізації зв’язків із нинішніми та колишніми членами церкви, відомої широкому загалу як церква мормонів.
Маючи майже 450 000 прихожан у Аризоні, а це близько 6% населення штату, голоси нинішніх і колишніх членів церкви мормонів можуть виявитися критично важливими в боротьбі, яка, ймовірно, буде надзвичайно конкурентною.
Члени Церкви Святих останніх днів традиційно голосували за республіканців і, ймовірно, залишаться частиною коаліції Республіканської партії. Згруповані в республіканських штатах, вони вже давно є головною силою на праймеріз Республіканської партії та місцевій політиці на заході країни, але вони не мали великого впливу на загальнодержавних виборах. За даними AP VoteCast, у 2020 році майже сім з 10 виборців-мормонів підтримали Трампа на національному рівні, тоді як приблизно одна чверть підтримала демократа Джо Байдена.
Суть стратегії Гарріс полягає в тому, щоб не дати Трампу отримати велику кількість голосів прихильних до нього демографічних груп. Хоча вона навряд отримає більшість голосів виборців-мормонів, навіть невелика частка їхніх голосів мала б велике значення для штату, де попередні вибори були дуже конкурентними. У 2020 році Байден переміг з відривом у трохи менше 10 500 голосів. У 2022 році генеральний прокурор від Демократичної партії Кріс Мейс переміг лише з відривом у 280 голосів.
Конституція і віра
Члени Церкви Святих останніх днів, які підтримують Гарріс в Аризоні, закликали підтримати кандидатку від Демократичної партії, вказуючи на вчення Церкви про те, що Конституція США натхнена Богом.
"Конституція є принципом нашої віри, і ми точно не повинні голосувати за людей, які виявили зневагу до неї, — сказав Джоел Джон, колишній законодавець штату від Республіканської партії, який буде співголовою комітету. — І ми точно не повинні підтримувати когось, хто намагався повалити її 6 січня".
Джон пояснює, як віра скерувала його підтримати Гарріс, але підкреслив, що він не говорить від імені Церкви і не засуджує інших членів Церкви святих останніх днів, які голосують інакше.
Церква в Солт-Лейк-Сіті не підтримує кандидатів або політичні партії, але Джон сказав, що членів Церкви Святих останніх днів заохочують обирати політиків, які є "хорошими, чесними та мудрими". Він сказав, що це моральні риси, яких не вистачає Трампу, і які перевершують будь-які політичні розбіжності, які вони можуть мати з Гарріс, наприклад, її економічні плани чи позиція щодо прав на зброю.
Гейлі Доббінс, речниця Національного комітету Республіканської партії, сказала, що демократи "дозволили прогресивній політиці підірвати традиційні цінності".
"Президент Трамп постійно підтримує віруючих, захищаючи релігійні інституції, призначаючи суддів-конституціоналістів і захищаючи християнські цінності в країні та за кордоном, — йдеться в заяві Доббінс. — Він зробив своїм пріоритетом захист релігійних громад, а не боротьбу з ними".
Поведінка Трампа
У той час як багато консервативно налаштованих релігійних виборців давно підтримали його, Трампу важко було залучити членів Церкви святих останніх днів. Для багатьох вірян Церкви схильність Трампа до нецензурної лексики та принизливої риторики щодо жінок і людей небілої раси суперечить церковним цінностям смирення, моралі та співчуття.
Не допомогло й те, що Трамп ворогує з сенатором США Міттом Ромні, штат Юта, одним із найвідоміших членів церкви, і колишнім сенатором США Джеффом Флейком, штат Аризона.
В Аризоні члени Церкви святі останніх днів складають величезну частку населення Іст-Веллі ппередмістя Фенікса, де виборці не проголосували за підтримуваних Трампом республіканців. Меса, третє за величиною місто в Аризоні з населенням понад 500 000 людей, веде свою сучасну історію від поселення, заснованого в 1800-х роках. Члени Церкви також оселилися в сільській місцевості Аризони.
Голосування відповідно до моральних принципів
Спроби демократів залучити членів Церкви святих останніх днів не є чимось новим. Гілларі Клінтон у 2016 році провела паралелі між обіцянкою Трампа зупинити мусульманську імміграцію та історією релігійних переслідувань Церкви святих останніх днів. Через чотири роки Байден пішов далі, інвестуючи в організацію членів церкви, що зараз намагається зробити і Гарріс.
"Суспільні очікування", що віряни приєднаються до консерваторів є сильними, але Гарріс має можливість залучити молодих членів Церкви святих останніх днів, які, як і країна загалом, більш різноманітні, каже Бріттані Романелло, антропологиня та співробітниця університету штату Аризона. Її дослідження включають культуру та ідентичність Церкви святих останніх днів.
"Мормони довели що вони голосують не лише за партійною приналежністю, — каже Романелло. — Вони голосують на основі моралі".
*
Кампанія кандидатки в президенти США від демократів Камали Гарріс у серпні витратила майже втричі більше, ніж команда її суперника Дональда Трампа. Та навіть при цьому Гарріс зібрала достатньо коштів, щоб збільшити свою грошову перевагу
*
Трамп проводить кампанію в Північній Кароліні без головного кандидата в губернатори від республіканців
*
Гарріс і Волз майже не спілкуються з пресою. Експерти попереджають, що це ризикована стратегія.
Експерти попереджають, що мінімальна присутність Гарріс-Волз у ЗМІ порівняно з Трампом-Венсом може зашкодити їхній кампанії в той час, коли виборці хочуть знати більше.
*
Колишній президент США Дональд Трамп відмовився від других дебатів з віцепрезиденткою Камалою Гарріс. Проте обидва кандидати у президенти можуть дати окремі інтерв'ю
*
Атака AOC на керівництво Teamsters показує, яке значення профспілки матимуть на президентських виборах
І Гарріс, і Трамп прагнуть залучити на свій бік рядових профспілок, чия підтримка стане вирішальною в листопаді
*
Кампанія Меланії Трамп у соціальних мережах у розпалі. Але вона все ще не з'явилася на публіці менш ніж за 2 місяці до виборів.
Меланія Трамп намагається налагодити зв'язок з американським народом, але не віч-на-віч: Вона використовує соціальні мережі для просування своїх мемуарів
*
Скандал з Марком Робінсоном може коштувати Трампу голосів виборців Північної Кароліни - і виборів
Колишній президент Трамп розраховує на те, що Північна Кароліна допоможе йому перемогти в листопаді. Але скандал з Марком Робінсоном може негативно вплинути на його шанси.
*
Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що не балотуватиметься на посаду голови держави у 2028 році. Це буде у тому випадку, якщо він програє вибори цього року
*
Студентські кредитні компанії, які не виконують свою роботу, слід звільнити, каже Елізабет Воррен. Її наступною ціллю є той, який керує 8 мільйонами позичальників.
Після того, як Navient заборонили обслуговувати федеральні студентські позики, Елізабет Воррен сказала BI, що це попередження для інших служб: «їхні дні полічені»
*
Внаслідок стрілянини у Бірмінгемі, штат Алабама, 4 людей загинули, щонайменше 17 отримали поранення
*
22 вересня пан Кісіда Фуміо, Прем'єр-міністр Японії, провів зустріч з Високоповажним Джастіном Трюдо, Прем'єр-міністром Канади, який перебував у Нью-Йорку, США, з метою участі у Генеральній Асамблеї ООН. Нижче наводимо загальний огляд зустрічі.
На початку зустрічі Прем'єр-міністр Кісіда висловив свою вдячність за лист від Прем'єр-міністра Трюдо після його заяви про відставку і подякував за його непохитну дружбу до цього часу. У відповідь Прем'єр-міністр Трюдо подякував за дружбу Прем'єр-міністра Кісіди під час його перебування на посаді і висловив сподівання на подальше зміцнення японсько-канадських відносин у майбутньому.
Прем'єр-міністр Кісіда заявив, що був глибоко зворушений візитом Прем'єр-міністра Трюдо до Меморіального музею миру в Хіросімі, який він здійснив у приватний час. Прем'єр-міністр Кісіда зазначив, що Японія хотіла б продовжити співпрацю з Канадою на шляху до світу без ядерної зброї.
Прем'єр-міністр Кісіда зазначив, що заспокоює той факт, що Канада посилює свою взаємодію з Індо-Тихоокеанським регіоном, в тому числі шляхом створення Індо-Тихоокеанської стратегії та перегляду оборонної політики, і визнав, що конкретні заходи в рамках «Японсько-канадського плану дій щодо сприяння вільному і відкритому Індо-Тихоокеанському регіону» досягли стабільного прогресу. Прем'єр-міністр Кісіда визнав внесок Канади як головуючої в CPTPP цього року і зазначив, що Японія хотіла б співпрацювати з Канадою задля збереження і зміцнення вільного і справедливого економічного порядку в Індо-Тихоокеанському регіоні.
Обидва лідери підтвердили, що Україна, Близький Схід та Східна Азія, включаючи Північну Корею, стикаються з важкою міжнародною ситуацією. Прем'єр-міністр Кісіда зазначив, що Японія покладає великі надії на Канаду як країну, що головуватиме в G7 наступного року, щоб очолити міцну солідарність G7.
*
Голова профспілки Air Canada заявила, що піде у відставку, якщо пілоти відхилять угоду
*
Зареєстровані у Великобританії фейкові новинні сайти "поширюють неправдиві історії" про західні компанії в Україні - The Guradian
*
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Ламмі заявив, що тривають делікатні переговори з Білим домом щодо дозволу Україні використовувати ракети Storm Shadow в Росії, стверджуючи, що настав час для "сміливості та мужності". Про це повідомляє видання The Guardian.
Заява британського посадовця прозвучала трохи більше ніж через тиждень після того, як Ламмі та премєр-міністр великої Британії Кір Стармер відвідали президента США Джо Байдена в Білому домі, але не змогли розв'язати це питання.
Виступаючи на конференції Лейбористської партії в Ліверпулі, Ламмі сказав, що труднощі та виклики війни в Україні стануть "глибшими та суворішими", особливо наприкінці 2025 – 2026 років і далі.
"Тож це критичний час для сміливості та мужності, терпіння та сили духу з боку союзників, які підтримують Україну", — сказав він.
Ламмі підкреслив, що Україна та її західні союзники обговорюють, "що ще може знадобитися", щоб допомогти Києву на полі бою, окрім надання можливостей, щоб утримати лінію фронту.
"Як міністр закордонних справ я, звичайно, не збираюся коментувати оперативні деталі, тому що це може лише допомогти Путіну, — сказав Ламмі. — Але між союзниками в реальному часі ведеться дискусія про те, як ми можемо підтримати Україну з наближенням зими".
Президент України у суботу знову закликав президента Байдена дозволити Україні завдавати ударів далекобійною зброєю вглиб Росії.
Очікується, що під час Генасамблеї ООН, загальні дебати якої розпочинаються 24 вересня, президент України говоритиме з партнерами про далекобійні удари і “пакет перемоги”. 24 вересня на Генасамблеї виступить президент США Джо Байден, а наступного дня - 25 вересня говоритиме президент України.
Президент України казав, що планує особисто ознайомити західних партнерів і зокрема президента Байдена, а також кандидатів на американських президентських виборах Дональда Трампа і Камалу Гарріс з так званим “планом перемоги”.
Як повідомляв раніше Голос Америки Велика Британія намагається бути лідером серед західних партнерів у досягнення згоди на застосування західних ракет проти цілей на території Росії. Україна вже отримала від Великої Британії та Франції крилаті ракети з радіусом дії приблизно 300 кілометрів. Участь у виробництві тих британсько-французьких ракет Storm Shadow/SCALP бере також Італія. Роль США у їхньому застосуванні також вирішальна, бо для керування ракетами використовуються американські військові технології і системи.
Президент Джо Байден у неділю у Вашингтоні, відповідаючи на питання репортера, чи вирішив він дозволити Україні використовувати далекобійну зброю (по цілях на території Росії), сказав – ні.
Посол України у Великій Британії та колишній головнокомандувач країни Валерій Залужний також був присутній на позачерговому заході Лейбористської конференції, організованому Інститутом Тоні Блера. Залужний сказав, що Україна "як і раніше серйозно налаштована перемогти у цій війні" і перерахував низку прохань допомогти їй це зробити.
"Перш за все нам потрібно мати достатньо сучасної зброї, – цитує посла The Guardian. — Повітряні та наземні установки дальньої дії надзвичайно важливі. Зняття обмежень на використання зброї по військових цілях у Росії є критично важливим. Це допоможе захистити цивільне населення від російських ракет і КАБів".
Посол також закликав до подальшого посилення санкцій проти Росії, майбутнього членства України в НАТО і, зокрема, до "політичного рішення" дозволити західним союзникам "збивати безпілотники та ракети над західною Україною" за допомогою власних винищувачів і систем протиповітряної оборони.
*
Шарль Мішель - Європейський Союз протягом 2023 року виділив 100 мільярдів доларів на допомогу країнам, що розвиваються, і якщо всі партнери по G7 слідуватимуть цьому прикладу, обсяг допомоги можливо подвоїти та спрямувати на допомогу нужденним країнам.
Про це у Нью-Йорку під час виступу з трибуни Саміту майбутнього, який відбувається в рамках заходів Генеральної Асамблеї ООН, заявив президент Європейської ради Шарль Мішель.
«Ми виконали наше зобов’язання та спрямували 100 мільярдів доларів для країн, що розвиваються. ЄС бере на себе роль лідера, але ми всі знаємо, що цього недостатньо. Ми маємо виконати наші минулі зобов’язання. У 2023 році ODA (офіційна допомога на розвиток) від ЄС досягла 0,57% від нашого ВВП, що становить суму, більшу за 100 мільярдів доларів. І ми закликаємо інших партнерів, включаючи членів G7, слідувати нашому прикладу. Якщо всі члени G7 відповідатимуть рівню наших амбіцій, це згенерує додатково 100 мільярдів доларів кожного року», - зазначив Мішель.
Він закликав учасників Саміту майбутнього підвищити ефективність та інклюзивність всієї міжнародної фінансової інфраструктури, та відзначив: країни, що розвиваються, потребують державних та приватних вкладень, і вони потребують їх уже тепер.
«Ми також маємо подолати проблему боргів, тому що не можемо вважати за прийнятне, що країни з низькими та середніми статками мають обирати між боротьбою проти бідності та боротьбою з кліматичними змінами. Вони мають робити обидві ці речі, і ми маємо підтримати їх, щоб вони могли робити це одночасно», - сказав президент Євроради.
Він навів приклад: минулого року деякі країни з малим та середнім рівнем доходів вимушені були сплачувати за обслуговування державного боргу в середньому в шість разів більше, ніж розвинуті країни, такі як Німеччина. За словами Мішеля, запропоновані G20 рамкові угоди для вирішення цієї проблеми є «добрим інструментом», але ЄС разом із партнерами ще має докласти зусиль, щоб зробити його ефективнішим, прозорішим та вчасним.
Представник ЄС подякував генеральному секретареві ООН Антоніу Гуттерешу, а також усім залученим країнам за лідерство й конструктивну роботу над прийнятим на саміті міжнародним «Пактом майбутнього», який підписали 123 країни світу.
«Цей Пакт для майбутнього є потужним сигналом впевненості у тому, що, незважаючи на відмінності між нами, незважаючи на виклики, які постають перед нами, ми можемо і хочемо працювати разом. Ви можете розраховувати на те, що ЄС залишатиметься сильним та надійним партнером, що дозволить цьому Пакту бути успішним», - додав Мішель.
*
Рада Європи відграватиме ключову роль у притягнення Росії до відповідальності за злочин агресії, заявив генеральний секретар РЄ Ален Берсе на Саміті майбутнього, що проходить у рамках заходів високого рівня Генеральної Асамблеї ООН.
Про це передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.
За словами Берсе, РЄ поділяє тверду прихильність ООН справі миру й робить свій внесок у досягнення Цілей сталого розвитку. «Але в Ради Європи також є свої власні цілі, – наголосив він. – Нашим поточним пріоритетом є підтримка України, яка є однією з наших держав-членів».
Генсек РЄ наголосив, що на початку цього року «на повну силу» запрацював Реєстр збитків, «до якого надходять внески за втрати та збитки, завдані Російською Федерацією внаслідок агресивної війни. Це перший інструмент, але він абсолютно необхідний як крок до створення міжнародного механізму компенсації».
Берсе зазначив, що РЄ відграватиме «центральну роль, коли мова заходить про будь-який трибунал, що розглядатиме злочин агресії».
«Ми збираємося працювати разом над реалізацією плану дій щодо підвищення стійкості, відновлення та реконструкції в Україні», – додав він.
Генсек РЄ підкреслив, що Європейський суд з прав людини «є єдиною міжнародною юрисдикцією, яка на даний момент ухвалює рішення про порушення прав людини в контексті цієї війни».
Рада Європи налічує 46 членів. Росію виключено з організації за агресію проти України.
*
Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що після війни необхідно буде переосмислити відносини усієї Європи з Росією.
Про це він розповів у неділю в Парижі під час Зустрічі заради миру, організованій католицькою спільнотою Святого Егідія.
"Нам доведеться подумати про нову форму організації Європи і переосмислити наші відносини з Росією після війни в Україні", - заявив Макрон.
Він пропонує уявити завтрашній мир в Європі в новій формі та в новій реальності, яка потребує побудови нового міжнародного порядку.
«Це, безсумнівно, найбільший виклик сьогодення, тому що наш сьогоднішній порядок є неповним і несправедливим. Неповний тому, що він був задуманий наприкінці Другої світової війни, а тому не мав у своєму серці тих проблем, які згодом з'явилися і стали домінуючими», - розповів президент.
Під час зустрічі, на якій були присутні релігійні лідери, політики та експерти, глава Франції сказав, що необхідно взяти до уваги, що «більшість країн на цій планеті і багато з найбільш густонаселених країн не існували, коли розподілялися місця". Саме тому міжнародний порядок, в якому світ живе сьогодні, "заблокований".
Президент Франції пообіцяв повернуся до цього питання наступного тижня в ООН. У вівторок і середу він перебуватиме на Генеральній Асамблеї ООН.
«Нам потрібен порядок, де одні країни не зможуть блокувати інших, і де країни представлені гідно, а тому робити це треба в набагато більш справедливих органах, як то ООН, Світовий банк чи Міжнародний валютний фонд ", - додав він.
Система управління та глобальна фінансова архітектура, які використовує сьогодні людство, мають бути докорінно змінені, в інтересах всіх народів планети та з опорою на Загальну Декларацію прав людини ООН.
Про це сьогодні у Нью-Йорку під час виступу з трибуни Саміту майбутнього, який відбувається в рамках заходів Генеральної Асамблеї ООН, заявив прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо.
*
Цієї неділі на референдумі у Швейцарії громадяни висловилися проти другого етапу реформи пенсійної системи країни, що передбачав зниження коефіцієнта перерахунку пенсійних накопичень громадян у розмір щомісячної пенсії
*
Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський подякував Україні за надану Чехії допомогу для боротьби з наслідками руйнівних повеней
*
Бучанська громада Київської області передала військовим на передову 14 квадрокоптерів, дві системи Starlink, три генератори та 100 FPV-дронів
*
Протягом дня росіяни здійснили 54 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області
*
Ввечері 22 вересня російські війська завдали ударів по Конотому на Сумщині
*
Війська РФ обстріляли з мінометів село у Семенівській громаді Чернігівської області, поранень зазнали двоє місцевих жителів
*
Російські загарбники ввечері 22 вересня атакували Дніпровський район Херсона. Поранення зазнала одна людина
*
У селі Львове Бериславського району Херсонської області внаслідок російського обстрілу загинула місцева жителька
*
Ввечері росіяни атакували Запоріжжя КАБами. Кількість постраждалих від обстрілу у Запоріжжі зросла до шести людей, відповідні служби ліквідують наслідки влучання
*
Російські військові уночі, 22 вересня, атакували Хмельницьку область. Пошкоджені квартири і дах багатоповерхівки та автомобілі
*
На фронті відбулося 121 бойове зіткнення, найгарячіше на Куп'янському та Покровському напрямках
*
З початку 2024 року 10,293 тис. українських агрогосподарств отримали 74,52 млрд грн банківських кредитів на розвиток
*
За підсумками 2023/2024 маркетингового року Україна експортувала 691,8 тис. тонн цукру, із них до країн Європейського Союзу відправлено 77%
*
У понеділок, 23 вересня, застосування графіків відключення електроенергії не прогнозується
*
У Міністерстві цифрової трансформації планують запустити для юридичних осіб «Дія. Підпис» найближчим часом
*
Міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький і заступниця генерального секретаря Міністерства культури Франції Од Акарі-Боннері обговорили українсько-французькі культурні відносини та домовились про співпрацю у сфері стратегічних комунікацій
**
Міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький і міністр освіти та культури Японії Моріяма Масахіто обговорили продовження співпраці у сфері захисту української культурної спадщини
*
Командир спеціального підрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України «Шаман» став лауреатом рейтингу Forbes Україна «30 до 30: майбутнє країни» у категорії «Військові й волонтери»
*
У фіналі Національного відбору на участь у Дитячому пісенному конкурсі Євробачення-2024 перемогу здобув Артем Котенко із піснею “Дім”
*
Поліцейський загинув, а троє осіб зазнали поранень унаслідок вибуху авто на узбіччі дороги в Пакистані
*
Зустріч білоруського диктатора Олександра Лукашенка з ватажком так званої "Донецької народної республіки" Денисом Пушиліним матиме наслідки для відносин України з Білоруссю - МЗС України
*
На острові Тузла біля Керченського мосту окупанти встановлюють системи ППО на вежі-трансформери
*
У тимчасово окупованому Криму поблизу Джанкоя пролунали потужні вибухи. Дим здійнявся в районі села Азовське та в напрямку села Побєдноє
*
Вдалого дня і скорішої Перемоги нам всім