"Горяча війна за крісло президента" - Степан Гавриш

"Горяча війна за крісло президента" - Степан Гавриш

Байден, як би ми не критикували його нерішучість, врятував Україну і продовжує нарощувати стратегію для її воєнної перемоги. Як максимум.

Як мінімум – добитися воєнного паритету з Росією, створюючи тривалий ефект неможливості добитися нею воєнної капітуляції. Тобто, він готовий до певного тривалого виснаження воєнних і економічних ресурсів агресивної імперії, постійно збільшуючи воєнну й економічну допомогу Україні.

Врешті, це його головний моральний імператив, який вже неможливо зламати. За ним змушена буде рухатись Гарріс.

В цьому суть американської унікальної системи демократії, яка тримається не на силі авторитарних поводирів і перемінних деспотій. Її суть і історичний імунітет – в цінностях свободи, рівності, доступу до всіх закутків держави, абсолютній свободі слова і справедливому суді.

Хай там що, Трамп протилежний всьому цьому. Він готовий скинути із шахівниці цілу націю з їх молодою державою, заключивши союз з крупним картковим гравцем – Путіним. Угоду. Проти Китаю, який він традиційно не любить.

Синхронізація агресії Трампа, Джонсона і решти «магістів» проти Зеленського й українців блискуче і вміло підтримана таким же гравцем Путіним.

Саме в цей час, в той момент, коли Зеленський зробив все можливе, аби чинна адміністрація демократів надала фінальну допомогу через виборчий рубікон. За все треба платити.

Зеленський це зробив во імʼя України. Заяви Трампа про Україну, якої вже не існує і залишки якої потрібно віддати на поталу Путіна во імʼя якоїсь угоди, обурили американців. Більше, аніж страх Третьої світової війни, сигнал про яку послав Путін зі свого Радбезу змінами до ядерної доктрини.

Тепер основною ціллю ударів їх ядерної тріади в будь-який час можуть стати Штати, які надають Україні далекобійну зброю, авіацію, безпілотники.

За задумом Путіна, тепер Трамп може врятувати Америку, припинивши допомогу Україні й примусивши Зеленського підписати карткову угоду.

Тепер цей борг буде не за Росією, а за українцями, бо вони жодного значення для гри Трампа не мають. І його не цікавить, що буде дальше. І чи взагалі така угода зупинить пряму війну вже на європейському континенті?!

Проти Трампа виступили відомі республіканці, неорейганісти та загартовані Холодною війною із СРСР. Несподівано він погодився на зустріч із Зеленським у своїй вежі з власним іменем.

Чуйка гравця, який відчуває черговий програш. Проте не з метою підтримати Україну. А щоб натиснути на Зеленського для підготовки з ним угоди про капітуляцію. За 24 години. Ще до того, як він зайде в Овальний кабінет. У гості до Камали Гарріс, вітаючи її з перемогою. Наприклад.

Розраховувати, що Трамп змінить свою позицію і розвернеться на 180 градусів, зовсім не варто. Як і не варто думати, що в нього є розуміння реальності історичної війни українців проти тоталітарної ядерної диктатури.

Але, сам по собі, факт такої зустрічі свідчить про те, що українська тема, війна проти Росії, виживання українців, їх право на свободу і державу – стане і залишиться тривало одним із важливих факторів формування зовнішньої й внутрішньої повістки американців.

Спікер Джонсон можливо передумає після боса щодо зустрічі з Зеленським. Бо він зустрічається з Конгресом після Трампа. Він написав вимогу в Білий дім звільнити посла Маркарову. У виді ультиматуму. Можна було б сказати, що це лише частина вже досить гарячої війни за крісло президента.

Як би синхронно з ними не діяв Путін, який водночас на Радбезі ООН змінив доктрину ядерного стримування, піднявши планку готовності розпочати ядерну війну проти Заходу навіть у випадку, якщо реальної загрози Росії не існує, але у нього може бути достовірна інформація про масований старт авіації, ракет і дронів в сторону Росії. Навіть якщо це сили неядерної держави, але яка використовує конвенційну зброю інших ядерних держав