"Буревій «Мілтон» зупинив Байдена" - Степан Гавриш

"Буревій «Мілтон» зупинив Байдена" - Степан Гавриш

Зруйнував його рішучість зібрати 50 глобальних демократій в німецькому «Рамштайні».

Були задумані їх надзвичайні збори. По три учасники від кожної союзної Україні держави на чолі з першими лідерами, міністрами оборони й закордонних справ.

На кону – ТРИ загрозливі для спільного майбутнього виклики до тепер взагалі незрозуміло, що з ними робити.

Трамп, Путін і війна в Україні. Війна Ізраїлю проти своїх одвічних, але надто слабких для критичного зламу волатильної ситуації на Близькому сході, достатньо прогнозована, аби розв'язувати її проблему колективно.

ООН із головним контрибутором безпеки – Радбезу, в глибокому клімаксі. Вона втратила свою функціональну репродуктивність і може лише давати нікому непотрібні поради. Та ще більше ускладнювати ситуації. Разом зі стареньким понтифіком, який все більше залежить від деменції.

Всі також розуміють, але свідомо не коментують, що Ізраїль розглядає цю війну, як останню. Її закінченням буде капітуляція не стільки ХАМАСу, Хезболли й хуситів, як Ірану. Після 5 листопада, коли американці зроблять свій вибір. Безвідносно, за Гарріс чи за Трампа.

Це єдина ціна компромісу Нетаньяху з останніми й Байденом, який з 7 жовтня минулого року надав Єрусалиму 22 млрд доларів зброєю. Якщо не рахувати власну участь у війні на стороні ЦАХАЛу.

Той збирається нанести удари по ядерних обʼєктах Ірану, його нафтопереробній і портовій інфраструктурі. І всім обʼєктах «Корпусу вартових ісламської революції» та воєнних штабів і проксі в Сирії.

На відміну від Росії, яка повернулася в часи Золотої орди, для Ізраїлю знищення радикального політико-теологічного режиму Аятол, які ведуть безкінечний Джихад проти нього, є чи не єдиною стратегією виживання.

Якщо Тегеран прилаштує на свої балістичні ракети ядерні боєголовки хоча б по 100 кілотонн, світу прийдеться мати справу з принциповими ідейними фанатиками – ядерними терористами. Не допустити цього може лише Ізраїль. США і союзники, тому, будуть його підтримувати. Аж до особистої участі у війні на його стороні.

Саме тому Байден і Гарріс, уникаючи радикалізму, будуть на стороні планів Нетаньяху. Трамп залишається важким «чорним лебедем» для Америки й світової політики. Позитивних сценаріїв його приходу до влади немає.

Негативні, – як очікування «Мілтона», якому було присвоєно найвищу пʼяту категорію, але він втратив свою енергію ще в Мексиканській затоці, залетів у Флориду на третьому рівні небезпеки та вже впав до першого.

Всі думають, що Трамп буде йти такою ж траєкторією. Але якщо буревії підпорядковуються фундаментальним законам природи, то Великий Дональд — сам є фонтануючим, киплячим джерелом законів і свого внутрішнього світу.