Бабусині страви: "Риба, тушкована з томатами і чорносливом"

Бабусині страви: "Риба, тушкована з томатами і чорносливом"

Інгредієнти:

  • філе тріски або сайри - 1 кг
  • цибуля (маленька) - 1 шт
  • томати у власному соку - 800 г
  • чорнослив без кісточок - 180 г
  • свіжий розмарин - 2-3 гілочки
  • бальзамічний оцет - 2 ст. ложки
  • вода - 130 мл
  • олія - для смаження
  • сіль і чорний мелений перець - за смаком

  • Спосіб приготування:

    Цибулю дрібно поріжте. У сковороді розігрійте 2 ст. ложки олії і смажте цибулю до напівпрозорого стану, близько 5 хвилин.

    Влийте оцет і тушкуйте 30 секунд.

    Викладіть в сотейник роздавлені томати разом з соком і доведіть до кипіння.

    Покладіть в сотейник нарізану на невеликі шматочки рибу, чорнослив і розмарин. Посоліть за смаком. Тушкуйте на мінімальному вогні близько 15 хвилин, до готовності риби.