Маміни секрети "Ікра з запечених баклажанів"

Маміни секрети "Ікра з запечених баклажанів"

Інгредієнти:

  • баклажани - 3 шт
  • болгарський перець (червоний) - 2-3 шт
  • помідори - 300-500 г
  • синя цибуля - 1 шт
  • часник - 2 зубці
  • зелень, оцет, сіль і чорний мелений перець - за смаком
  • соняшникова олія - для змащування овочів

  • Спосіб приготування:

    Баклажани і перець злегка обмажте соняшниковою олією. Покладіть овочі на деко і запікайте в духовці при температурі 180 °C 30-40 хвилин.

    Складіть овочі в пакет, дайте їм «запаритися», остудіть і очистіть від шкірки і насіння.

    Помідори залийте окропом на три хвилини, вийміть, очистіть від шкірки і насіння. Цибулю дрібно наріжте, складіть в миску, посоліть, залийте оцтом і залиште на 30 хвилин маринуватися.

    Всі інгредієнти подрібніть за допомогою блендера, додайте сіль і перець.

    Готову баклажанну ікру перекладіть в банку і поставте в холодильник охолоджуватися. Подавайте з хлібом.