Маміни секрети "Домашній квас"

Маміни секрети "Домашній квас"

Інгредієнти:

  • чорний хліб - 500 г
  • цукор - 300 г
  • дріжджі (свіжі) - 15 г
  • гаряча вода - 5 л

  • Спосіб приготування:

    Хліб поріжте, запечіть в духовці до золотистого кольору і висипте в каструлю.

    Залийте сухарі окропом (3 л), закрийте кришкою і остудіть.

    Процідіть сухарі за допомогою марлі.

    Залийте сухарі 2 л окропу і залиште ще на 1 годину.

    Процідіть сухарі через марлю.

    Всю рідину, що залишилась злийте в одну банку, додайте цукор і дріжджі, перемішайте. Квас повинен настоюватися 8 годин при кімнатній температурі.

    Розлийте квас по пляшках і зберігайте в прохолодному місці.

    За бажанням в квас можна додати два кружечки лимону і кілька листочків чорної смородини.