Маміни секрети "Домашній кетчуп"

Маміни секрети "Домашній кетчуп"

Інгредієнти:

  • помідори - 1 відро (10-літрове)
  • цукор - 1 л,
  • сіль - 3,5 ст. ложки
  • часник (пропущений через прес) - 2 ст. ложки
  • чорний мелений перець - 1 ст. ложка
  • оцет - 350 мл
  • коріандр - 2 ст. ложки

  • Спосіб приготування:

    Помідори помийте, обріжте непридатні частини, пропустіть через соковижималку. Має вийти близько 7-8 літрів томатного соку-пюре.

    Вилийте томатне пюре в емальований посуд і варіть на середньому вогні. Додайте цукор, сіль, часник, перець, оцет. Варіть 1 годину, помішуючи.

    Зерна коріандру подрібніть в кавомолці і додайте в масу, варіть ще 40 хвилин.

    Кетчуп розлийте по банках і закатайте. Переверніть догори дном і закутайте ковдрою.