Бабусині страви: "Картопля, запечена у фользі"

Бабусині страви: "Картопля, запечена у фользі"

Інгредієнти:

  • картопля: 4 шт.
  • цибуля: 1 шт.
  • сало: 100 г.
  • сир: 100 г.
  • петрушка: півпучка
  • масло вершкове: 100 г
  • сіль і перець: за смаком

  • Спосіб приготування:

    Картоплю помити, не чистити. Порізати гармошкою: в кожній картоплині зробити надрізи поздовж, але не до кінця. Цибулю порізати кружальцями,
    сало скибочками, сир натерти.

    В розрізи покласти, чергуючи, сало та цибулю. Зверху на кожну картоплю покласти шматочок масла та кілька листків петрушки. Загорнути у фольгу, покласти на вугілля запікатися. Час запікання в основному залежить від жару. Чим він сильніший, тим менше запікати ( в середньому 20 хв.)

    Майже готову картоплю дістати, розгорнути фольгу, посипати тертим сиром. Не загортаючи, покласти на вугілля, доки сир не розплавиться.