Маміни секрети "Яблучно-сирний пиріг"

Маміни секрети "Яблучно-сирний пиріг"

Інгредієнти:

  • Для начинки:
  • яблука - 7 шт.,
  • родзинки - 0,5 склянки,
  • грецькі горіхи - 0,5 склянки.
  • Для пісочного тіста:
  • маргарин - 400 г,
  • холодна вода - 4 ст. ложки,
  • борошно - 3-4 склянки,
  • яйця - 2 шт.,
  • сіль - дрібка
  • Для сирного тіста:
    домашній сир - 800 г,
    сметана (20 % жирності) - 1,5 склянки,
    яйця - 2 шт.,
    цукор - 2 склянки,
    манка - 0,5 склянки.

  • Спосіб приготування:

    Борошно з’єднайте з маргарином, додайте холодну воду, сіль. Додайте яйця і замісіть тісто. Тісто розкатайте в пласт і викладіть на форму. Яблука вимийте, обсушіть, видаліть серцевину. Зверху на тісто викладіть яблука.

    Родзинки з’єднайте з горіхами, все разом подрібніть ножем. Середину яблук наповніть начинкою.

    Приготуйте сирне тісто. З’єднайте сметану з цукром і збийте. До отриманої маси додайте яйця, манку і збийте. З’єднайте приготовану масу з сиром і ще раз все збийте. Отриману масу викладіть у форму на яблука і тісто.

    Випікайте яблучно-сирний пиріг у розігрітій духовці при 200 °C 50 хвилин. Слідкуйте, щоб сирне тісто добре пропеклося.