Бабусині страви: "Гречаник з домашнім сиром"

Бабусині страви: "Гречаник з домашнім сиром"

Інгредієнти:

  • гречана крупа - 2 склянки,
  • окріп - 2 склянки,
  • домашній сир - 0,5 кг,
  • яйця - 2 шт.,
  • вершкове масло - 3 ст. ложки,
  • цукор, ванільний цукор і сіль - за смаком,
  • панірувальні сухарі - для посипання форми.

  • Спосіб приготування:

    Гречку добре промийте, висипте в каструлю, залийте окропом і закрийте кришкою. Залиште на 2 години. Відкиньте гречку на сито, щоб стекла зайва вода.

    Гарячу кашу пересипте назад в каструлю, додайте вершкове масло. Накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин. Додайте 1 яйце.

    Сир збийте з цукром, ванільним цукром і одним яйцем до пишної однорідної маси.

    З’єднайте гречку і сирну масу, ретельно перемішайте. Викладіть гречано-сирну масу у форму, змащену вершковим маслом і посипану панірувальними сухарями.

    Запікайте при температурі 180 °C 30 хвилин.