Бабусині страви: "Свинина з курагою, запечена в тісті"

Бабусині страви: "Свинина з курагою, запечена в тісті"

Інгредієнти:

  • свинина - 1 кг,
  • листкове тісто - 400 г,
  • курага - 300 г,
  • цибуля - 2 шт.,
  • біле сухе вино - 200 мл,
  • яйця - 2 шт.,
  • олія - для смаження,
  • сіль і чорний мелений перець - за смаком

  • Спосіб приготування:

    Цибулю дрібно поріжте і обсмажте до м’якості. Додайте вино, 200 мл води і покладіть курагу. Доведіть до кипіння, тушкуйте 20 хвилин, поки рідина не випарується. Посоліть і поперчіть.

    М’ясо розріжте на 8 порційних шматків і натріть сіллю і перцем. Обсмажте з 2-х сторін протягом 8 хвилин.

    Тісто розріжте на 8 квадратів, кожен шматочок розкатайте розміром трохи більше, ніж шматки м’яса.

    На тісто викладіть м’ясо, зверху начинку з кураги. Акуратно загорніть тісто, як конвертик, злегка притиснувши краї. Конвертики змастіть збитим яйцем.

    Запікайте в нагрітій до 200 °C духовці 30-35 хвилин.