Маміни секрети "Пиріг з рибою і зеленню"

Маміни секрети "Пиріг з рибою і зеленню"

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • борошно - 300-350 г,
  • вершкове масло - 180 г + для форми,
  • сметана - 10 ст. ложок,
  • розпушувач - 2 ч. ложки,
  • сіль - 1 ч. ложка.
  • Для начинки:
  • горбуша у власному соку (сайра або тунець) - 3 банки,
  • зелень - 1 пучок.
  • Для заливки:
  • яйця - 3 шт.,
    сметана - 200 г,
    борошно - 2 ст. ложки,
    сіль - дрібка.

  • Спосіб приготування:

    Масло змішайте зі сметаною і сіллю. Додайте розпушувач і борошно, замісіть не надто круте тісто.

    Горбушу розімніть і змішайте з дрібно посіченою зеленню.

    Форму змастіть вершковим маслом. Тісто розкатайте, викладіть у форму, сформуйте бортики. Викладіть начинку, розрівняйте.

    Яйця злегка збийте з дрібкою солі. Додайте сметану і борошно, перемішайте. Приготовану суміш вилийте поверх начинки.

    Випікайте в розігрітій до 180 °С духовці 40-45 хвилин.