Маміни секрети "Яблучні млинці з карамельним соусом"

Маміни секрети "Яблучні млинці з карамельним соусом"

Інгредієнти:

  • яйце: 1 шт.
  • олія: 1 ст. ложка
  • цукор: 1,5 ст. ложка
  • сіль на кінчику ножа
  • сода, погашена оцтом: 1/3 ч. ложки
  • кориця: 1/2 ч. ложки
  • борошно: 100 г
  • молоко: 300 мл
  • яблуко: 1-2 шт.
  • Для карамельного соусу:
    цукор: 100 г.
    масло: 70 г.
    вершки 20% : 130 г

  • Спосіб приготування:

    Яйце збити міксером, додати сіль, цукор, перемішати. Борошно просіяти, висипати в попередню масу. Додати погашену соду, перемішати. Тісто має бути рідким. Додати в нього олію, перемішати.

    Яблука почистити, дрібно порізати або натерти на крупній тертці, посипати цукром та корицею, додати в тісто, перемішати. На розігрітій сковорідці з олією спекти млинці.

    Приготувати карамельний соус. Цукор насипати в каструлю, поставити на вогонь. Цукор має розплавитися та набути янтарного кольору. Додати масло, перемішати до однорідності. Зняти з вогню, влити вершки, постійно помішуючи. Охолодити.

    Млинці полити карамельним соусом та подавати на стіл.