Бабусині страви: "Шоколадні корзиночки з млинців"

Бабусині страви: "Шоколадні корзиночки з млинців"

Інгредієнти:

  • борошно: 100 г.
  • какао: 3 ст. ложки
  • цукор: 2 ст. ложки
  • масло вершкове: 1 ст. ложка
  • яйця: 2 шт.
  • молоко: 1,5 склянки
  • сіль на кінчику ножа, олія для смаження

  • Спосіб приготування:

    Борошно просіяти, перемішати з какао. Додати яйця, молоко, цукор, добре перемішати. Масло розтопити, додати до тіста, перемішати. Сковорідку розігріти, змастити олією, посмажити млинці з двох боків.

    Взяти скляну банку (0,5л), перевернути її, покласти на неї готовий млинець так, щоб краї звисали. Поставити банку з млинцем у мікрохвильову піч на максимальну потужність на 1 -1,5 хвилини. Млинець має підсушитися та тримати форму. Повторити те саме з іншими млинцями.

    Такі шоколадні корзиночки з млинців можна наповнити будь-якою начинкою: фруктами, варенням, морозивом, медом, горіхами, родзинками, чорносливом.

    * Варто поексперементувати з часом запікання млинця у мікрохвильовці, щоб вибрати оптимальний, адже випадково можна пересушити млинці. Тому починати треба з 30 секунд. Якщо млинці ще не тримають форму, збільште час ще на 30 секунд і т.д.

    * Якщо зробити такі корзиночки не солодкими, в них можна викладати порційні салати.