Бабусині страви: "Борщ з часником"

Бабусині страви: "Борщ з часником"

Інгредієнти:

  • квасоля: 300 г.
  • буряк : 1 шт.
  • білокачанна капуста: 300 г.
  • морква : 1-2 шт.
  • корінь петрушки : 1 шт.
  • цибуля : 2 шт.
  • часник: 5-6 зубців
  • томатна паста: 1 ст. ложка
  • олія: 100 мл
  • цукор: 1 ст. ложка
  • сметана, зелень петрушки, кропу, чорний мелений перець та сіль за смаком


  • Спосіб приготування:

    1. Квасолю перебрати, помити, замочити на 10-12 годин й зварити до готовності в тій воді, в якій вона вимочувалася.

    2. Овочі почистити і помити. Додати у квасолевий відвар нашатковані або натерті на великій тертці буряк, моркву, цілий корінь петрушки та одну цілу цибулину, посолити і варити до напівготовності. Потім додати нашатковану соломкою капусту, а коли борщ закипить – другу цибулю, дрібно нарізану й спасеровану на олії з томатом-пюре.

    3. Наприкінці заправити борщ розтертим з сіллю часником, подрібненою зеленню кропу та петрушки і прокип’ятити ще 2-3 хвилини. Готовий борщ заправити сметаною.