Бабусині страви: "Короп, запечений у духовці"

Бабусині страви: "Короп, запечений у духовці"

Інгредієнти:

  • короп (ціла свіжа риба): 1 кг
  • лимон: 1шт.
  • приправа для риби та сіль за смаком, листя салату, базилік та кріп для оздоблення

  • Спосіб приготування:

    Рибу помити, випотрошити, почистити, відрізати голову та хвіст. З половини лимона вичавити сік, а другу половину залишити для оздоблення.

    Зовні і всередині злегка натерти коропа сіллю, полити лимонним соком, посипати приправою для риби.

    Деко застелити папером для випічки або змастити олією, викласти коропа й зробити кілька поперечних надрізів. Запікати в духовці при середній температурі 20-25 хвилин до повної готовності риби.

    Гарячого коропа викласти на тарілку й оздобити листям салату, базиліком, зеленню кропу та шматочками лимона.