Бабусині страви: "Грушевий лікер з мускатним горіхом"

Бабусині страви: "Грушевий лікер з мускатним горіхом"

Інгредієнти:

  • груші: 1 кг
  • спирт (розбавлений): 1л
  • вода: 500 мл
  • цукор: 1 кг
  • мускатний горіх (подрібнений) на кінчику ножа.

  • Спосіб приготування:

    Груші ретельно вимити, видалити ніжки та серцевинки і подрібнити на дрібній тертці. Залити 2-ма склянками спирту і склянкою води (250 г), витримати 7-8 днів.

    Протерти масу через сито. Приготувати сироп – змішати цукор, що лишився з водою (250 г).

    Отриману від протирання грушевої маси рідину змішати з сиропом. Додати залишок спирту, мускатний горіх. Профільтрувати і розлити в пляшки. Зберігати в прохолодному місці.

    * Цей лікер має настоятися щонайменше 2 місяці