Бабусині страви: "Пляцок з вишнею"

Бабусині страви: "Пляцок з вишнею"

Інгредієнти:

  • борошно - 2 склянки,
  • цукор - 1,5 склянки,
  • яйця - 5 шт.,
  • маргарин - 1 упаковка,
  • соняшникова олія - 5 ст. ложок,
  • какао - 2 ст. ложки,
  • мак - 1,5 склянки,
  • вишневий кисіль - 1 упаковка,
  • розпушувач - 2 ч. ложки,
  • вишні без кісточок ( заморожені) за смаком,
  • цукрова пудра для посипання.


  • Спосіб приготування:

    Маргарин розітріть з цукром, додаючи по одному яйця і по ложці олії і борошна, змішаного з розпушувачем. Додайте збиті яєчні білки і ретельно перемішайте.

    Тісто розділіть на 4 частини. Першу змішайте з какао, другу – з маком, третю – з киселем, четверту – залиште білого кольору.

    Тісто вилийте у форму для кексу в наступному порядку: біле тісто, тісто з маком, рожеве тісто, потім викладіть вишні і покрийте тістом з какао.

    Випікайте в духовці близько 40-50 хвилин при температурі 180 °С. Після Охолодіть і посипте цукровою пудрою.