Інгредієнти:
базилік: 1/2 ч. ложки
сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
Вершкове масло охолодити в морозилці. Борошно змішати з сіллю і просіяти. Масло порізати кубиками і рубати ножем разом з мукою, доки вони не з’єднаються в крихту. По ложці додати в борошно холодну воду і якомога швидше замісити тісто. Загорнути його в харчову плівку і витримати дві години в холодильнику.
Броколі розібрати на суцвіття і протягом кількох хвилин варити в підсоленій воді. Відкинути на дуршлак і обсушити. Копчене м’ясо нарізати смужками. Сир натерти на великій тертці.
Два білки і один жовток збити з вершками, додати половину тертого сиру, орегано, базилік, посолити і поперчити за смаком.
Вийняти тісто з холодильника і швидко й акуратно розкачати, намагаючись робити це не надто сильно. Викласти тісто в форму для випічки (змащувати форму нічим не потрібно), сформувати бортики і покласти форму з тістом ще на пів години.
Тісто наколоти виделкою і покласти в духовку, розігріту до 200 С на 10-12 хвилин. Жовток збити. Тісто вийняти з духовки і змастити його частиною жовтка, а решту жовтка домішати до вершкової заливки. Поставити тісто у духовку ще на дві хвилини, після чого вийняти, викласти на нього броколі та копчене м’ясо, якщо потрібно посолити і поперчити, залити вершково-яєчною заливкою і запікати 20-25 хвилин. Опісля притрусити пиріг рештою тертого сиру і витримати в духовці, поки сир зарум’яниться.
* Крихта для тіста не повинна бути однорідною чи дуже дрібною. Щоб тісто вийшло слойоним, крихта має бути середнього розміру.
* Якщо тісто під час розкачування рватиметься, це не страшно – зробіть “латки” зі шматочків.