Маміни секрети "Гороховий суп із копченостями"

Маміни секрети "Гороховий суп із копченостями"

Інгредієнти:

  • 1 склянка сухого гороху,
  • 300 г копченої свинячої грудинки або корейки,
  • 3 картоплини,
  • 1 цибулина,
  • 1 морква,
  • пучок зелені,
  • 1 ст. ложка олії,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком,
  • 2-2,5 л води.

  • Спосіб приготування:

    Горох промий і замочи на 5-8 годин (на ніч) у холодній воді.

    Набряклий горох ще раз помий, залий свіжою водою і вари на повільному вогні без солі протягом 1-1,5 години, поки він не розвариться.

    Картоплю поріж часточками, цибулю поріж дрібно, моркву натри на середній тертці, подрібни зелень. Копченості поріж соломкою.

    Приготуй зажарку. На олії спасеруй цибулю, додай моркву і смаж до золотистого кольору 3 хвилини.

    Додай до гороху копченості. Після того, як гороховий суп закипить, зменши вогонь, додай картоплю і вари 15 хвилин до готовності картоплі.

    Додай у гороховий суп із копченостями зажарку, посоли, поперчи і вари на повільному вогні ще 5-7 хвилин.

    Поклади зелень, вимкни вогонь і дай супу постояти ще 2 хвилини.

    Готовий гороховий суп смакує з сухариками або чорним хлібом.