Бабусині страви: "Чізкейк"

Бабусині страви: "Чізкейк"

Інгредієнти:

  • Цукор - 5 столових ложок,
  • Печиво - 400 грамів,
  • Вершкове масло – 100 грамів,
  • Сир - 600 грамів,
  • Плавлений сирок - 400 грамів,
  • Цедра з одного лимона,
  • Куряче яйце - 2 штуки,
  • Сіль, ванільний цукор - за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Виготовлення нижнього шару. Для цього візьми печиво і подрібни його в пил з невеликими включеннями крихт. Акуратно змішай цю масу з підталим вершковим маслом. В результаті ти отримаєш ком пластичного тіста, яке необхідно рівномірно розподілити по дну форми для запікання і, якщо бажаєш, по бортах. Після цього постав цей коржик в духовку і запікай при температурі 180 градусів протягом семи хвилин.

    Плавлений сир, цукор, яйця, сир, ванілін і цедру лимона необхідно змішати міксером, не збиваючи. Для цього добре підійде змінна швидкість роботи міксером - спочатку низька, потім вище і вище. В результаті у тебе повинна вийти однорідна кремоподібна маса, досить густа і в'язка.

    Отриману масу рівномірно розподіли по основі з подрібненого печива. Можеш постаратися зробити пиріг якомога рівнішим - це дозволить обійтися без присипки, яка найчастіше має лише декоративний характер, не покращуючи смак страви. Після цього помісти форму для запікання в духовку, розігріту на 150 градусів. Запікати чізкейк необхідно протягом півгодини.