Бабусині страви: "Як приготувати хашламу"

Бабусині страви: "Як приготувати хашламу"

Інгредієнти:

  • М'ясо на кістці (бажано - баранина, підійде і свинина, і яловичина) - 3 кілограми,
  • Помідори - 2 кілограми,
  • Баклажани - 1 кілограм,
  • Морква - 2 кілограми,
  • Перець болгарський солодкий - 1 кілограм,
  • Ріпчаста цибуля - 2 кілограми,
  • Світле пиво - 2 літри,
  • Зелень (кріп, зелена цибуля, петрушка, лавровий лист) - за смаком,
  • Сіль, спеції, приправи - за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Овочі та м'ясо необхідно помити і крупно нарізати. Звісно, цибулю, моркву необхідно попередньо почистити. Шкірку можна зняти і з помідорів та перців - однак страва чудово вийде і без цієї операції. Моркву, баклажани, м'ясо ріж на кубики, помідори і перець - на вісім частин, цибулю - на чверті (її можна буде з приготованої страви і викинути - у вареному вигляді вона подобається далеко не всім).

    Укладати інгредієнти потрібно шарами, можна в кілька прийомів. Знизу йде м'ясо, потім - баклажани, перець, помідори, морква і цибуля. Поверх цибулі щоразу необхідно сипати сіль і додавати спеції і зелень.

    Розведи багаття і дочекайся, поки воно прогорить - сильний вогонь не потрібен. Залий в казан пиво і повісь ємність над багаттям. Коли пиво почне кипіти - зайві дрова з багаття можна прибрати: рідина не повинна випаровуватися занадто інтенсивно, вона в результаті повинна трохи покривати верхній шар цибулі. Тримай над слабким вогнем близько трьох годин, регулярно пробуючи на готовність. Залежно від інтенсивності нагріву, вітру та інших змінних факторів, страва може приготуватися і раніше.