Маміни секрети "Біляші швидко і смачно"

Маміни секрети "Біляші швидко і смачно"

Інгредієнти:

  • Свинояловичий фарш - 500 грамів,
  • Цибуля ріпчаста - 500 грамів,
  • Сіль, перець, спеції - за смаком,
  • Пшеничне борошно - 1 кілограм,
  • Молоко - 500 мілілітрів,
  • Куряче яйце - 1 штука,
  • Цукор - 2 столові ложки,
  • Дріжджі - 5 грамів,
  • Сіль для тіста - 1 чайна ложка.

  • Спосіб приготування:

    Спочатку потрібно зайнятися начинкою. Її краще приготувати заздалегідь - тоді вона просочиться і стане більш ніжною і смачною. Для начинки потрібен фарш, дрібно нарізана цибуля, сіль, перець і спеції. Настоюватися фарш має у холодильнику - найкраще залишити його там на ніч. Тоді біляші вийдуть максимально соковитими і апетитними.

    З тістом все трохи важче. Його можна придбати в готовому вигляді - дріжджове тісто для пиріжків, але краще все-таки зробити самостійно. Тим більше, що готується воно без опари. Для приготування тіста необхідно залити дріжджі невеликим обсягом молока і дати їм вистоятися протягом кількох хвилин. Після цього необхідно змішати з борошном всі інгредієнти (цукор, сіль, яйце, молоко), влити туди дріжджі, гарненько розмішати до однорідної консистенції. Після того як тісто перестане прилипати до рук, його потрібно укласти під рушник і дати йому вистоятися в теплі близько години або півтори.

    Тісто потрібно розділити на порційні шматочки, і кожен із них гарно обваляти в борошні. Потім їх потрібно сплющити, щоб вийшов товстенький коржик, і трохи загорнути краї чашечкою. У ці вироби з тіста необхідно щедро укласти начинку, після чого ще сильніше підтягти краї коржів угору і один до одного. Отвір, якщо він і буде в біляші, має бути дуже невеликим, але бажано зліпити їх без нього.

    Сковороду необхідно добре прогріти, заливши в неї олію на рівень приблизно одного сантиметра. Обсмажувати біляші потрібно до темної скоринки з двох боків - тоді вони добре пропечуться. Бажано тримати вогонь в середньому режимі - щоб потужності вистачало пропекти начинку, але щоб тісто не підгорає. Такі біляші здатні стати не тільки повсякденною, а й святковою стравою - замість улюблених багатьма пиріжків із різними начинками.