Маміни секрети "Сирний суп із шинкою"

Маміни секрети "Сирний суп із шинкою"

Інгредієнти:

  • 80 г шинки,
  • 100 г свіжих овочів (або заморожена суміш),
  • 30 г вершкового масла,
  • сіль, мелений чорний перець, спеції – за смаком,
  • для сирного соусу:
  • 400 мл овочевого бульйону,
  • 100 мл білого вина,
  • 100 г сиру,
  • 40 г вершкового масла,
  • 30 г борошна,
  • 1 яєчний жовток,
    100 мл жирних вершків,
    мелений мускатний горіх – за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Для сирного соусу вершкове масло розтопи на повільному вогні, поступово підмішуй у нього борошно, щоб вийшла однорідна маса без грудок. Потримай на невеликому вогні хвилину, потім плавно влий овочевий бульйон і вино. Вари 12-15 хвилин на слабкому вогні. Каструлю не накривай кришкою, соус постійно помішуй.

    Яєчний жовток змішай із жирними вершками. Через 15 хвилин соус зніми з вогню та вилий у нього вершки. Потім постав на повільний вогонь. Сир натри на тертці й розчини в соусі. Приправ спеціями та сіллю до смаку.

    Поки сирний соус настоюється, обсмаж супові овочі у вершковому маслі протягом 5-7 хвилин, потім приправ сіллю та спеціями до смаку.

    Сирний соус розлий по тарілках, додай овочі та нарізану скибочками шинку.