Бабусині страви: "М'ясна солянка"

Бабусині страви: "М'ясна солянка"

Інгредієнти:

  • 2,5 л м'ясного бульйону,
  • 500 г копченостей (реберця, шинка, ковбаса тощо),
  • 1 цибулина,
  • 1 морква,
  • 4 картоплини,
  • 4 солоних огірки,
  • 70 г оливок,
  • 50 г каперсів,
  • зелень (петрушка, кріп),
  • пів лимона,
  • 100 г сметани,
    1 ст. ложка томату,
    2 столових ложки олії,
    2 лаврових листа,
    паприка,
    коріандр,
    чорний мелений перець,
    сіль за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Копченості наріж соломкою, поклади у киплячий м'ясний бульйон і вари 15 хвилин. Картоплю і моркву поріж кубиками, додай у бульйон і вари 15 хвилин.

    Солоні огірки також наріж соломкою. Налий в сковороду півсклянки бульйону, припусти в ньому солоні огірки приблизно 5 хвилин і додай в солянку.

    Цибулю поріж чверть кільцями. На розігрітій олії обсмаж цибулю з перцем і сіллю до м'якості. Потім додай томатну пасту і обсмаж 2 хвилини, помішуючи.

    Додай зажарку в солянку і вари 10-15 хвилин. Наприкінці варіння додай каперси, оливки, зелень, спеції і вари 7-10 хвилин. Вимкни вогонь і дай солянці настоятися 10-15 хвилин.

    При подачі поклади в кожну тарілку часточку лимона і заправ солянку сметаною.