Маміни секрети "Пиріг з томатами і гірчицею"

Маміни секрети "Пиріг з томатами і гірчицею"

Інгредієнти:

  • для пирога:
  • Помідори черрі - 1,2 кг
  • Червоний гострий перчик - 1 шт. Часник - 2 зубчики
  • Часник - 2 зубчики
  • Чебрець - 4 гілочки
  • Оливкова олія - 3 ст. л.
  • Крупнозерниста гірчиця - 3 ст. л.
  • Вершки жирністю 35% - 3 ст. л.
  • Томатний соус - 3 ст. л.
  • Яйце - 1 шт.
  • для тіста:
    Борошно - 200 г
    Холодне вершкове масло - 100 г
    Пармезан - 100 г
    Яйце - 1 шт.

  • Спосіб приготування:

    Помідори запечи в духовці, розігрітій до 160°С, приблизно 15 хвилин.

    Приготуй тісто. Борошно необхідно просіяти, додати подрібнений пармезан, нарізане кубиками вершкове масло. Всі інгредієнти добре перемішати, тісто має стати схожим на крихту. Тепер вінчиком або вилкою трохи збий яйце і додай його до борошна. Знову перемішай тісто до однорідності. Розкачай його шаром середньої товщини і виклади у форму. Накрий плівкою і залиш у холодильнику приблизно на півгодини.

    Підготуй всі овочі: перчик чилі почисти від насіння і дрібно порубай, часник розчави і подрібни, у чебрецю видали гілочки. Помідори змішай в глибокій мисці з іншими овочами. Додай сіль і перець і перемішай.

    Тісто змасти гірчицею і поклади на нього всю начинку. Тепер приготуй соус для пирога: змішай яйце з вершками і томатним соусом. Залий начинку соусом і відправляй пиріг у розігріту до 180°С духовку. Випікай приблизно 30 хвилин, потім слід зменшити температуру і готувати пиріг ще хвилин 40.