Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Гарно помий курку і просуши рушником. Подрібни часник, додай спеції, сіль і перемішай. Цією сумішшю натри курку зовні і всередині. Збризни курку лимонним соком, помісти на деко і залиш маринуватися на 20-30 хвилин.
Гарненько помий картоплю і у кількох місцях проткни виделкою. Змішай картоплю, розмарин, оливкову олію, сіль. Виклади картоплю на деко навколо курки і налий півсклянки гарячої води.
Відправляй деко в розігріту до 200°С духовку на 20 хвилин. Потім переверни курку, перемішай картоплю, щоб все рівномірно присмажилося. При необхідності додай води. Зменш температуру до 180°С і запікай курку з картоплею в духовці ще 1 годину до утворення золотистої скоринки.
Щоб перевірити готовність, проткни курячу грудку дерев'яною паличкою – сік, який виділився, має бути прозорим.



















