Бабусині страви: "Плов у мультиварці зі свининою"

Бабусині страви: "Плов у мультиварці зі свининою"

Інгредієнти:

  • 700 г свинини,
  • 180 г рису,
  • 2 цибулини,
  • 1 морква,
  • 4 зубки часнику,
  • 2 ст. ложки олії,
  • пучок кінзи,
  • 1 ст. ложка барбарису,
  • спеції: червоний і чорний мелений перець, коріандр кардамон, хмелі-сунелі,
  • сіль за смаком,
  • 500 мл води.

  • Спосіб приготування:

    М'ясо помий, оброби і поріж невеликими шматочками. Цибулю крупно поріж. Моркву поріж соломкою або потри на крупній тертці. Подрібни зелень.

    У мультиварку налий олію, вибери режим «Випічка», закинь цибулю і обсмаж її з відкритою кришкою 10 хвилин. Потім додай м'ясо та спеції і продовжуй смажити, помішуючи, ще 15 хвилин.

    Налий у мультиварку половину гарячої води, накрий кришкою, вибери режим «Тушкування» і готуй 20 хвилин. Потім додай до м'яса моркву і посоли за смаком.

    Виклади в мультиварку рис, долий залишки води та обери режим «Тушкування», 1 годину і накрий кришкою. На цьому етапі плов у мультиварці не слід перемішувати.

    За 15 хвилин до закінчення готування ввіткни у плов зубчики часнику, посип імбиром і барбарисом.

    Готовий плов залиш у мультиварці ще на 15 хвилин, потім зніми кришку і акуратно все перемішай.

    Подавай плов із зеленню і овочами.