Маміни секрети "Справжній східний плов"

Маміни секрети "Справжній східний плов"

Інгредієнти:

  • рис - 1 кг,
  • баранина або яловичина - 500 г,
  • морквина - 500 г,
  • цибуля - 4-5 головок,
  • рослинна олія
  • барбарис,
  • зіра (кумін),
  • спеції для плову
  • сіль і перець - за смаком

  • Спосіб приготування:

    У розігріту каструлю налий олію. Тепер виклади нарізану кільцями цибулю. Цибуля має трохи зажаритися і стати хрусткою. Тепер прийшла черга викладати в каструлю нарізане кубиками м'ясо і злегка його підрум'янити. Морквину наріж соломкою, відправ її до м'яса. Все це обсмаж до напівготовності на середньому вогні.

    Налий у каструлю гарячу воду, вона має покрити м'ясо. Додай всі спеції, сіль і перець. Вогонь зменш і дай м'ясу з морквою і цибулею довго і спокійно кипіти хвилин 20.

    Ретельно промий рис і виложи його на м'ясо, не перемішуючи. Залий рис водою вище рівня рису на 2 см. Зроби сильний вогонь і чекай, поки википить вся волога. ,Потім вимкни вогонь, збираючи весь рис ложкою на середину каструлі, утворюючи гірку, проткни її в декількох місцях дерев'яною паличкою. Закрий рис кришкою і залиш "упрівати" на 20-25 хвилин.

    Готовий плов перемішай, виклади на тарілку, зверху виклади м'ясо і прикрась улюбленою зеленню.