22 липня: це цікаво знати

22 липня: це цікаво знати

Ох, літо, літечко прекрасне!
Не покидай оці часи…
Лиш ти та Бог зробити власні
Яскраві вибухи краси.
Юрій Титов

22 липня у народі пов’язували зі збором лісових ягід. За астрономічним календарем, цей світловий день вже на годину менше у порівнянні з 22 червня – днем літнього сонцестояння.

За церковним календарем 22 липня вшановують священномученика Панкратія, священномученика Кирила, преподобних Патермуфія, Копрія і Олександра, святителя Федора, преподобного Гаврила.

Іменинниками 22 липня є:
Олександра, Кирило, Федір Панкрат, Гаврило.

22 липня народились:

1891 — Сергій Пилипенко, байкар, публіцист. Розстріляний у 1934 році;

1900 — Милиця Симашкевич, український художник театру і кіно («Коліївщина», «Наталка Полтавка», «Багата наречена», «Кармелюк», «Вершники», «Кубанці», «Майська ніч».

Події 22 липня:

1930 — СРСР встановив оцінку і оплату праці колгоспників не у грошах, а в трудоднях.

Чи знаєте ви, що:
Міф про воду. Треба пити 8 склянок у день. Журнал «Будь здорова» приводить споконвічне джерело цього твердження: рекомендації з харчування Національної Академії Наук США 1945 року.

Там мова йде про те, що доросла людина повинна споживати мілілітр води на кожну кілокалорію їжі. Раціон сучасної людини в середньому – 2000—2500 кілокалорій, що дійсно рівняється приблизно 8 склянкам води.

Але є й друга частина фрази, про яку надто активні прихильники здорового способу життя чомусь забувають: «Більшість необхідної кількості води є у приготованих стравах».