Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Миємо перці і баклажани, обсушуємо. Перці розрізаємо на 4 частини, прибираємо серцевину.
У баклажанів зрізаємо плодоніжки і нарізаємо вздовж не тонкими пластинами.
Перець викладаємо на деко шкіркою вгору і змащуємо рослинною олією.
Солимо і розкладаємо між перцями 6 неочищених часточок часнику, попередньо розрізані навпіл, а також лавровий лист.
Накриваємо деко фольгою і запікаємо в духовці при температурі 190 º С близько години, щоб перці стали м'якими.
Запечені перці одразу ж скласти в миску і накрити кришкою або харчовою плівкою (так вони будуть краще чиститися) і залишити так хвилин на 10, а потім очистити від шкірки.
Скибочки баклажанів змазати з обох сторін рослинним маслом, сбризнути лимонним соком і укласти на деко.
Посолити, і так само, як і у випадку з перцями, розкласти між баклажанами часник і лавровий лист.
Деко не накривати фольгою і запікати при температурі 180 гр. 25-30 хвилин.
Беремо миску об'ємом близько 1,5 л, змащуємо її рослинним маслом, а зверху викладаємо два-три шари харчової плівки, так щоб краї звисали.
Уздовж бортів миски і дна, вертикально укладаємо скибочки випеченого баклажана, злегка внахлест один на одного.
Дно має бути щільно закрите, а верхні краї повинні звисати за краї миски.
На дно кладемо перець (але не весь, а стільки, щоб закрити дно) і трохи придавлюємо, зверху викладаємо заздалегідь нарізану на смужки бринзу, зверху змащуємо подрібненим в ступці запеченим часником, потім знову перець, бринзу, часник і так робимо до тих пір, поки не заповнимо миску. Потім накриваємо террін звисаючими кінцями баклажанів, а потім плівкою. У плівці робимо проколи, щоб змогло вийти зайве масло і сік.
Накриваємо кришкою, придавлюємо небудь вантажем і відправляємо для пресування на 12:00 в холодильник.
Зверху готовий террін посипати кунжутом.