"396 доба широкомасштабного вторгнення. Диванна аналітика." - Олександр Красовицький

"396 доба широкомасштабного вторгнення.  Диванна аналітика." - Олександр Красовицький

Факти та коментарі. Висновки.

1. Щоденні публічні розмови про дати наступу зупинила Ганна Маляр. Чи це щось змінить? Ні. Бо українці впевнені у тому, що наступ буде скоро; і, звісно, на Півдні, але це не точно; на Мелітополь, а може й ні; на Кінбурн одночасно зі Сватовим, а може, й на Нову Каховку, бо там вже нема росіян. Або є, але це теж не точно.

На черешню до Мелітополя та на бички до Бердянська встигнемо. Він буде, бо Захід дав нам багато техніки, але все одно він її «не надає». Суцільна зрада, але наступ буде, бо ми вільні і сильні. Наступ буде вдалим, бо Путін - Х..ло.

2. А тепер серйозно. Безумовно, китайський лідер про щось поговорив з Чахликом. Кажуть, програму візиту скорочено: скасували зустрічі з лідерами КПРФ та ЕР, а також рандеву з Собяніним та відвідини Московського зоопарку. Останнє абсолютно зрозуміло, бо головний Московський зоопарк - в Кремлі, і наносити візит в зоо другого рівня немає сенсу. Судячи з відсутності будь-якої інформації про суттєві зрушення в торгівельних питаннях та миротворчих зусиллях, брак прогресу в другому помножило на нуль можливий рух в першому, Піднебесна не буде через дрібниці підставлятися у відносинах з демократичним світом. Але, зрозуміло, якщо лідер Китаю виголосив свої миротворчі плани, він буде їх втілювати у інших перемовинах, без Росії. 27 числа до Пекіну прибуває новий-старий Президент Бразилії, Лула да Сильва, 31 березня - іспанський прем'єр Санчес, на початку квітня - французький Президент Макрон та лідерка Євросоюзу Фон дер Ляйн. Випадковий збіг?

3. Оскільки вже місяць стоїть повна тиша в питанні постачання, зараз час «збирати каміння», тобто виконувати попередні зобов'язання. Навчання та військова допомога йде, згідно відомих військовим графікам; виділення коштів Україні, незважаючи на періодичні публічні істерики проросійської частини західного політикуму, збільшується, навіть питання грошей на закупівлю снарядів вирішено європейцями. Впевнений, що величезна програма постачання до Східних кордонів НАТО у Польщу літаків, танків, БМП та снарядів з Південної Кореї має на меті створення резервів для наступного перерозподілу цієї техніки через українсько-польський кордон.

4. На тлі цього заява Чахлика про 1600 нових та модернізованих танків на рік, величезну кількість снарядів та іншої зброї, більше нагадує його ж дригання ніжками під столом від стресу під час виголошення чергової брехні. Зате в соцмережах поширюють відео цієї модернізованої техніки - Т-54, Т-55, ленд-лізівські вантажівки, приховані в 1945 від повернення власникам, Катюші, полуторки. Експерти на російських каналах вже кажуть про дивізії знятих з постаментів тридцятьчетвірок. Шановні, бити для лапти та рогатки вже "модернізуєте" теж?

5. Питання відступу/невідступу з Бахмута хвилює наше суспільство восьмий місяць. Всі потенційні західні поціновувачі "русского мира" вже відмітилися в цій темі. Путін багато разів натякав та ставив завдання Герасимову з Пригожиним - повне «звільнення» Донбасу є обов'язковою частиною «гастролів» їхніх колективів. Дві області «мають повернутися в рідну гавань». Але допоки тримається Бахмут,ворог зне може підійти до Костянтинівки; Курахове віддалене від фронту доти, поки Вугледар є фортецею і так далі. Не буде зупинено бойові дії у випадку відступу, ситуація повністю відмінна від того, що було в травні-липні минулого року під Сіверодонецьком та Лисичанськом, коли через наш жорсткий снарядний голод ворог мав можливість безкарно зносити артилерією цілі кілометри забудови.

6. Всі пам'ятають кількість знищеної і захопленої ворожої техніки під Харковом. Всі пам'ятають швидке "покращення" лінії фронту ворогом під Херсоном. І всі бачать зведення "лінії Пригожина" та "лінії Герасимова" на Білгородщині та поблизу Чонгару, на пляжах Євпаторії та ЮБК(все одно "не хочу уезжать из Крыма" вже відбувається). Російське суспільство готують до чергової казочки про тактичні дії задля головного - Донецької та Луганської областей.

7.Наскільки я розумію, численні посередники з різних країн світу сьогодні співають приблизно такі пісні: «дайте Путіну можливість отримати перемогу на Донбасі, віддайте Маріуполь, залиште водопостачання до Криму і демілітаризований транспортний коридор через Мелітополь, і він одразу погодиться на призупинення вогню".

8. Призупинення вогню, коли українські захисники готуються звільнити власні території? Призупинення вогню тоді, коли військовий потенціал росіян щоденно зменшується, можливості шантажу заходу з боку сировинних російських гоп-компаній зведено нанівець, санкції працюють і дають результат, а запобіжне рішення суду в Ґаазі показало всьому світові, що Чахлика ніхто не боїться?

9. 40 років тому, в середині 80-х, весь світ, затамувавши подих, дивився на протистояння на шаховій дошці - багаторічного чемпіона світу Анатолія Карпова, міцно вбудованого в офіційну радянську систему, і кавказця-єврея Каспарова, напівдисидента вже на той час, зіркового хлопчика.

Після п'ятьох місяців жорсткого протистояння, матч було зупинено без виявлення переможця. Але важливо зрозуміти, що тоді відбувалося на дошці і поза нею. Матч був безлімітний до 6 перемог. У першій половині шахового протистояння вигравав багаторічний чемпіон, Анатолій Карпов. Він довів рахунок до 5:0. Потім була серія нічиїх і перемоги претендента. 5:1, а потім 47 партія - 5:2, 48 партія - 5:3.

І зупинка матчу Президентом Фіде, Флоренсіо Кампоманесом, відомим своїми політичними та фінансовими маніпуляціями. Незважаючи на Статут змагань, було ухвалено рішення, яке дозволило "зберегти обличчя" та звання чемпіона представнику радянської системи. Безумовно, в наступних матчах молодий претендент завоював корону, але радянські/російські маніпулятори змогли очолити ФІДЕ (Кірсан Ілюмжинов) і протистояння фактично розвалило створену багато років тому систему виявлення найсильнішого шахиста планети.

10. Так і зараз. Російські агенти впливу всюди виходять на останній бій в інфопросторі, щоб зупинити звільнення наших територій. Саме тому чеський Президент Пьотр Павел підняв питання про те, що багато хто на Заході каже про обмеженість коштів та "єдину можливість". Система, нарешті, захиталася, і "ефект доміно", про який ми говорили багато разів, став можливим - Південь, Крим, влада Путіна, Донбас, розпад єдиної російської держави.