4 лютого 2015 року Україна дізналася важливу новину

4 лютого 2015 року Україна дізналася важливу новину

Терористична група, яка здійснила обстріл Маріуполя з РСЗО, була ліквідована контррозвідкою СБУ. За словами керівників відомства, в угрупування входило десять осіб. Справедливість було відновлено.

Жахливий обстріл найбільшого портового міста на Азові став не першим і не останнім, але, мабуть, найкрасномовнішим свідченням: росіяни та їхні ручні бойовики – терористи, які вбивають мирне населення. 24 січня 2015 року розірвало життя маріупольського мікрорайону «Східний» надвоє. Вранці, коли дорослі поспішали на роботу, а діти – у школи та дитячі садки, панельний «спальник» на околиці міста накрили залпи російських «Градів» та «Ураганів». Кадри з місця подій жахають: паляючі автівки, пробиті стіни багатоповерхових будинків, люди, що тікають в паніці, і люди, що вже не можуть втекти – мертві та ще живі. Загалом в той день загинуло понад 30 мирних жителів, ще 117 були поранені. Ватажки бойовиків зловтішалися: Павло Губарев написав «Тримайся, Жданов [назва Маріуполя за радянських часів, - ред.], ми йдемо!». Кримський колаборант Аксьонов радів тому, що «Почалося велике визволення міста від фашистів». А поки ці покидьки раділи – місто оплакувало вбитих та гасило пожежі.

Тодішня українська влада зробила все можливе, аби допомогти постраждалим та покарати винних. Буквально через декілька днів з’явилися записи переговорів бойовиків, які свідчили: це не було ані помилкою, ані «ексцесом виконавця», а виключно спланованим терактом. А 4 лютого голова Служби Безпеки України повідомив: група з десяти злочинців, керована військовослужбовцем РФ, які безпосередньо здійснювали обстріл, була ліквідована. Операція проходила поблизу села Безим’яне, на території, що контролюється ворогом – тому можливості заарештувати негідників не було. Втім, від покарання вони не сховалися. Само собою, вбитих цим не повернути – але принаймні вдалося відновити справедливість.

Нинішнє керівництво держави сповідує зовсім іншу філософію. З ним бойовики знають: які б військові злочини вони не вчинили, скільки б горя не принесли – їх завжди виміняють на когось. Як виміняли Володимира Цемаха, який причетний, на хвилиночку, до збиття малайзійського «Боїнга». Чи Миколу Рубана, який підступно, вибухівкою, схованою в банці з медом, підірвав український блокпост. До речі, декілька «обміняних» того разу… одразу повернулись назад до ОРДЛО. За цього режиму слово «справедливість» втратило свого значення. Зараз в моді інші поняття: «піар», наприклад. Чи «рейтинг». Бо це – не військово-політичне керівництво, а концертно-кіношне.