"509 день широкомасштабної війни. Диванні роздуми" - Олександр Красовицький

"509 день широкомасштабної війни. Диванні роздуми" - Олександр Красовицький

1. Існує три суттєві не тільки для російської влади, а й для всього російського суспільства, речі, які мають відбутися найближчим часом:

- звільнення ЗСУ Бахмута (а можливо, й оточення ворога у ньому), вихід ЗСУ на берег Азовського моря і розділення ворожого угрупування на дві частини, і повне зупинення руху Кримським мостом.

2. Сьогодні, поки що з не до кінця відомих причин, третя подія почала здійснюватися. Не думаю, що адепти версії провокації РФ, яка любить інфраструктурні самостріли,тут мають рацію. Так, вони знищили свій Північний потік, влаштувавши теракт на дні Балтики; так, вони зупинили Кримський канал, підірвавши Каховську ГЕС. Росіяни дійсно не обтяжують себе прорахунками наслідків, але цього разу йдеться про серйозне: зупинення руху мостом тягне за собою не економічні, а військові ускладнення.

3. Як відомо, в сучасній історії зросла роль фактору "чорних лебедів". Дуже часто спецслужби створюють ситуації, які можуть викликати "ефект доміно" для ворожої країни. Думаю, правду ми дізнаємося вже після Перемоги, але сьогоднішні події, в останній день для підписання Путіним подовження зернових угод, - ще той камінець у черевику.

4. Непідписання цих угод означатиме для Росії суттєве обмеження власного сільськогосподарського експорту, проблеми з продажем і перевезенням через проливи міндобрив та остаточне блокування операцій Россельхозбанку. Для України та Туреччини - наша співпраця з країною НАТО з супроводження турецькими ВМС караванів з українським зерном Чорним морем.

5. Враховуючи, що міст зупинився мінімум на місяць, зміна маршруту постачання палива, снарядів та особового складу з кримського варіанту на південноукраїнський означає стрімке зростання ризиків знищення таких вантажів.

Бажаємо Кримському мосту продовження святкування та нової бавовни