"А у нас сьогодні Держкіно померло... От саме в день спогадів про героїв Крут..." - Віталій Гайдукевич

"А у нас сьогодні Держкіно померло... От саме в день спогадів про героїв Крут..." - Віталій Гайдукевич

Тепер мегаважливим сектором рулитиме екс-керівничка комунального кінотеатру в Запоріжжі. Угумсь - фаховість фонтаном. А людину, яка вміє організовувати кінофестивалі і за якою горою стояла професійна спільнота - завалили. Тішитеся українським кіно? Це не на довго - бажання малоросів запхати в кінотеатри "акакуюразніцу", рагулячий гумор і інші підходи відкатані довколаЗеленськими бізнесами, змінить афіші на типову малоросійську картинку.

Хліба рабам не дадуть, відсиплять додаткових видовищ.
А над сенсами нехай агресивна меншість мудрує.

Під Крутами захисники України виконали поставлену задачу - виграли країні час. Із втратами, але задачу було виконано і більша частина особового складу організовано відійшла на нові рубежі. Країна змогла отримати дипломатичну перемогу і допомогу союзників. Під Крутами у захисників не було вагань "навіщо?", "за що ми воюємо?"

Схоже було під Дебальцевим - країні виграли час і допомогу союзників. Із втратами, але наказ було виконано і більша частина сил відступила на нові рубежі. Не було запитань "навіщо?" і "за що ми воюємо?".

Після Крут і інших боїв Перших Визвольних, більшість - якій "акакаяразніца" вирішили, що і під московито-більшовиками "гірше не буде". Вижили не усі.

Після Дебаля, ДАПу, Пісків, Промки, більшість - якій "акакаяразніца" - вирішила, що "гірше не буде". Прості люди не в курсі, що виживають не усі...

Задаватися питанням "за що ми воюємо?" тепер не актуально - біле пальто брудниться, технократи з самокатів падають. Тому в кіно тепер будуть інші акценти, щоб не дратувати простий піпл.

Прості люди шукають асфальт і ліхтарі, коли їх питають "а за що ти любиш Україну?".

Віталій Гайдукевич