"А ви питаєте, чому...?" - Карл Волох

"А ви питаєте, чому...?" - Карл Волох

Курченку за останній місяць повернули Одеський нафтопереробний. Клименку - інші арештовані активи (в розмірі його зарплати за тисячоліття сумлінної праці). Покажіть мені хоч одну людину, котра сумнівається, що та сама доля чекала й на півтора мільярди баксів Януковича, за конфіскацію яких ми боролися кілька років і які Луценкові вдалося-таки відправити в бюджет на грані фолу. 

Чому так? Бо гроші ці були вкрадені в Україні й відмиті через декілька закордонних банків, їх здавалося неможливим прив’язати до конкретного злочину чи злочинця, а прийняти закон про спеціальну (некримінальну) конфіскацію нам не давали декілька років, поливаючи брудом і знищуючи репутаційно буквально всіх людей, котрі відстоювали цю ідею. І біс би з ним, коли б заважали лише ригівські злодії та посіпаки, типу Портнова. 

Але єдиним фронтом із цим людським сміттям виступали грантові антикорупціонери та близькі до них журналісти: Шабунін, Каленюк, Красносільська, Сироїд (і практично вся фракція Самопомочі), Лещенко, Наєм, Притула, Шалайський, Касько, Чумак, Мостова, Юрчишин - це далеко не повний перелік нашої «совісті нації», котра запекло боролася проти конфіскації коштів Януковича. 

Навіть коли Луценко якимось надзвичайним чином прив‘язав ці кошти до ОЗУ Курченка і конфіскував, грантоїди тривалий час продовжували свої намагання відмінити це судове рішення, а Ситник відкрив кримінальне провадження - за фактом конфіскації в бюджет коштів кримінального походження!

А ви питаєте, чому я антикорупційних ґрантоїдів вважаю лайном