"А ви знаєте, що..." - Павло Вернівский

"А ви знаєте, що..." - Павло Вернівский

...виробничі потужності виробників енергетичного обладнання, якого потребує пошкоджена інфраструктура, завантажені на 30-40%???

Ну не бляха муха? Нас кожен день лякають блекаутами. І в той же час імпотенти в Кабміні навіть не знають як швидко організувати процес і завантажити роботою навіть ті потужності, які ми зараз маємо!

Знаю, що це нікому не треба, але все ж поділюсь думками як бачу цей процес я:

1. Необхідно терміново зробити інвентаризацію всіх наявних об‘єктів та окремо пошкодженої інфраструктури!

2. Окремо необхідно ідентифікувати всіх виробників та їх можливості.

3. Зібрати групу спеціалістів, які на пальцях пояснять з яких складових складається трансформатор, розкажуть про характер пошкоджень. І які існують варіанти або альтернативи вирішення проблеми

4. На підставі цієї інформаціі розробити план виробництва необхідної кількості обладнання та запчастин.

5. Далі необхідно розібрати всю специфіку виробничого процесу!

6. Весь виробничий процес потрібно розбити на складові, щоб зрозуміти скільки часу займає кожен окремий процес, від чого він залежить та які є способи його прискорити.

7. Якщо мова йде про банківське фінансування чи гарантії, необхідно оперативне прискорення процесу і окремі інструменти! Якщо мова йде про закупівлю іноземних комплектуючих та сировини, то необхідно задіювати міжурядові зв’язки!

Це досить приблизний план і звичайно потребує доопрацювання, але він хоча б показує вектор в якому треба діяти! Самостійно діяти, організовувати, координувати та контролювати процес!!! А не проводити зібрання, на яких виробників попросять збільшити виробництво, і будуть чекати що магічним чином проблема зникне!!!

Не зникне! Це не той час!!!

Єдине, що я розумію, то це поточний склад Міністерства економіки нездатний навіть на такі речі. Бо навіть такий порядок дій вони в принципі не розглядають!